(Βίντεο)-Στους 30 οι νεκροί από το διπλό μακελειό στις ΗΠΑ

Συγκλονισμένος ο πλανήτης από τα φρικτά περιστατικά απίστευτης βαρβαρότητας και βίας

Λίγες ώρες μετά το μακελειό που είχε αποτέλεσμα να χάσουν τις ζωές τους είκοσι άτομα και να τραυματιστούν άλλα 26, ένοπλος άνοιξε πυρ σε μπαρ της East 5th Street στην κατάμεστη με νυκτερινά κέντρα, εστιατόρια και γκαλερί περιοχή Oregon District του Ντέιτον σκοτώνοντας εννέα ανθρώπους και τραυματίζοντας τουλάχιστον 16 ακόμη -κάποιες πληροφορίες ανεβάζουν τον αριθμό των τραυματιών στους 24-. Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ νεκρός είναι και ο δράστης ενώ φέρεται να διέφυγε με σκούρο τζιπ ένα δεύτερο άτομο που ενεπλάκη στην επίθεση.

Του απαγορεύτηκε η είσοδος στο μπαρ κι άνοιξε πυρ

Η τοπική Dayton Daily News αναφέρει ότι ο δράστης άνοιξε πυρ γύρω στη μία τα χαράματα τοπική ώρα όταν του απαγορεύτηκε η είσοδος στο μπαρ, την ώρα που κάνει το γύρο του Διαδικτύου ένα σοκαριστικό βίντεο, όπου ακούγονται οι πυροβολισμοί και διακρίνονται οι πανικόβλητοι θαμώνες καθώς τρέχουν να σωθούν…
Δραματικές οι μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων. Ένας εξ αυτών είπε ότι άκουσε κάπου «40-50 πυροβολισμούς» έξω από το μπαρ. «Υπάρχουν νεκροί στο δρόμο παντού… έγινε μακελειό εδώ πέρα», ανέφερε.
Ενώ ένας άλλος, ο Τζέιμς Γουίλιαμς, περιέγραψε το μακελειό, σημειώνοντας ότι ο δράστης ήταν οπλισμένος με τυφέκιο AR-15, φορούσε ακουστικά και ειδικό γιλέκο. Ο δράστης «άρχισε να φυτεύει σφαίρες παντού. Έξω στην αυλή όπου καθόμουν υπήρχαν τουλάχιστον οκτώ νεκροί, δεν ξέρω πόσους άλλους απομάκρυναν από άλλα σημεία. Είναι τρομερό, δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο», ανέφερε σε βίντεο στο Facebook, οπου διακρίνονταν αρκετά πτώματα καλυμμένα με λευκά σεντόνια.
Μια άλλη αυτόπτης μάρτυς, η Τέιλορ Μέιμπερι είπε στο NBC ότι βρισκόταν με μια φίλη της στο μπαρ όταν άκουσαν ξαφνικά τους πυροβολισμούς. Αρχικά έκαναν βουτιά στο πάτωμα για να καλυφθούν από τις σφαίρες και στη συνέχεια έτρεξαν στις τουαλέτες, όπου είχαν αναζητήσει καταφύγιο κι άλλοι θαμώνες.
Μέσα στον πανικό δεν κατάφερε να δει τον δράστη, ενώ έχασε και τη νοσοκόμα φίλη της, που της τηλεφώνησε λίγο αργότερα από διπλανό κέντρο, όπου είχε καταφύγει από την πίσω πόρτα του μπαρ. «Μου είπε ότι έκανε το γύρο του τετραγώνου και βρέθηκε στην κεντρική είσοδο του μπαρ κι ότι ήταν ένα από τα πρώτα άτομα που έσπευσαν να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες σε θύματα. Επιχείρησε καρδιοπνευμονική ανάνηψη σε πέντε άτομα, αλλά δεν μπόρεσε να σώσει κανένα. Μου είπε ότι τα θύματα προσπαθούσαν να ανασάνουν κι ότι η ίδια ήταν καλυμμένη στα αίματα προσπαθώντας να σώσει ζωές».

Το μακελειό στο Ελ Πάσο

Λίγες ώρες νωρίτερα, νεαρός έσπειρε τον τρόμο και το θάνατο σε πολυκατάστημα στο Ελ Πάσο σκοτώνοντας τουλάχιστον 20 άτομα που είχαν πάει ανυποψίαστοι για να κάνουν τα ψώνια τους και τραυματίζοντας άλλα 26.
Οπλισμένος μ ‘ ένα Καλάσνικοφ ο ηλικίας 21 ετών δράστης, ονόματι Πάτρικ Κρούσιους, άρχισε να πυροβολεί στο πάρκινγκ του πολυκαταστήματος, που προτιμούν πολλά μέλη της κοινότητας των λατινοαμερικάνων του Ελ Πάσο.
Στο Γουόλμαρτ είχαν πάει πολλοί κάτοικοι του Ελ Πάσο να προμηθευτούν τα απαραίτητα για την επιστροφή των παιδιών τους στο σχολείο, που το πολυκατάστημα προσέφερε χθες με έκπτωση. Σύμφωνα με την αστυνομία, το μαγαζί ήταν ήδη κατάμεστο: 1.000 ως 3.000 άνθρωποι βρίσκονταν στο εσωτερικό του. Η Βανέσα Σάενς, 37 ετών, που πήγαινε στο εμπορικό κέντρο με τον γιο της, ενός έτους, και τη μητέρα της, είπε στο Fox News πως άκουσε κάτι που αρχικά της φάνηκε πως ήταν «πυροτεχνήματα», καθώς έψαχνε θέση να παρκάρει. «Είδα έναν άνδρα με μαύρο μπλουζάκι και καμουφλάζ παντελόνι που κράταγε κάτι που μου φάνηκε πως ήταν τουφέκι. Σημάδευε κόσμο κι έριχνε κατευθείαν πάνω του. Είδα τρεις ή τέσσερις ανθρώπους να πέφτουν κάτω», πρόσθεσε.

Πρώτη είδηση στα αμερικανικά ΜΜΕ το μακελειό στο Ελ Πάσο του Τέξας

Η αμερικανική κοινωνία παρακολουθεί για πολλοστή φορά μέσα στο 2019 να επαναλαμβάνεται το σκηνικό με ενόπλους να σκορπούν το θάνατο.
Εντωμεταξύ, συγκλονίζουν οι φωτό με τους πελάτες του πολυκαταστήματος που έτρεχαν να κρυφτούν όπου μπορούν για να γλιτώσουν από τα πυρά του 21χρονου μακελάρη.
Οι περισσότεροι κρύβονταν κάτω από ράφια και τραπέζια για να γλιτώσουν από τον 21χρονο που σημάδευε και έριχνε σε ένα μακελειό που χαρακτηρίστηκε έγκλημα μίσους.