Το Mega είχε απορρίψει τη σειρά που έγινε η μεγαλύτερη επιτυχία του ΑΝΤ1 στα ’90s

Τα ’90s αποτέλεσαν μια εποχή που μνημονεύεται μέχρι σήμερα για τις τεράστιες τηλεοπτικές της επιτυχίες.

Σειρές που έσπασαν τα κοντέρ, τηλεοπτικοί χαρακτήρες που έγραψαν ιστορία και πρωταγωνιστές που «κουβαλούν» μέχρι σήμερα τους ρόλους εκείνους, αποδεικνύουν πως η δεκαετία του ’90 είναι πράγματι η καλύτερη από άποψη διαχρονικότητας.

Ωστόσο, ούτε τότε έλειπαν… τα παρατράγουδα.

Σε αυτήν ακριβώς την κατηγορία ανήκει και η γκάφα του Mega, το οποίο απέρριψε τη σειρά που λίγο αργότερα θα γινόταν το «χρυσωρυχείο» του ΑΝΤ1. Μία σειρά που έκανε πρεμιέρα στις 13 Σεπτεμβρίου του 1993 και κατάφερε να μείνει στην κορυφή των επιτυχιών του σταθμού μέχρι τη στιγμή που οι δημιουργοί της «γέννησαν» το «αδερφάκι» της, «Κωνσταντίνου και Ελένης».

Ο λόγος για το σήριαλ «Οι Μεν… και οι Δεν» των Χάρη Ρώμα – Άννας Χατζησοφιά που που όπως ο ίδιος ο Χάρης Ρώμας έχει επιβεβαιώσει είχε δοθεί αρχικά στο πάλαι ποτέ Mega-λο κανάλι προκειμένου να αξιολογηθεί και να πάρει το πράσινο φως για την προβολή του.

Κάτι που δεν συνέβη, καθώς οι τότε ιθύνοντες του Mega έκριναν πως η σειρά δεν θα γνώριζε επιτυχία και δεν άξιζε μια θέση στο πρόγραμμα του καναλιού που μετρούσε τη μία επιτυχία πίσω από την άλλη.

Εντέλει, Ρώμας και Χατζησοφιά έδωσαν τα χέρια με το κανάλι του Αμαρουσίου, το οποίο κατέληξε μέχρι το 1998 να προβάλλει δεκάδες φορές τη σειρά σε επανάληψη ως τη μεγαλύτερη επιτυχία της ταινιοθήκης του.

Σύμφωνα με τον σεναριογράφο δε, οι επαναλήψεις ελαττώθηκαν μόνο όταν το «Κωνσταντίνου και Ελένης» κατάφερε να ξεπεράσει σε κοινό τους Δάγκες και τους Σταμάτηδες.

Πηγή: dailymedia.gr