Μπενίτε: «Η Ελλάδα δεν είναι μόνο ο Γιάννης Αντετοκούνμπο»

Η Βραζιλία βρίσκεται στον ίδιο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας με την Ελλάδα, και ο γκαρντ της ομάδας από τη Νότια Αμερική, Βίτορ Μπενίτε, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της FIBA για το ματς κόντρα στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Συγκεκριμένα ο 29χρονος παίκτης ανέφερε πως ο όμιλος είναι αρκετά αμφίρροπος σε σχέση με αυτούς που θα προκριθούν, ενώ για την Εθνική τόνισε πως δεν πρέπει να εστιάσουν μόνο στον Γιάννη καθώς το σύνολο του Θανάση Σκουρτόπουλου διαθέτει πολύ καλούς παίκτες.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μπενίτε για την Ελλάδα:

«Ένας από τους δυσκολότερους ομίλους του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Θα είναι αμφίρροπα τα ματς αλλά έχουμε το ταλέντο και την εμπειρία να προκριθούμε στην επόμενη φάση αν παίξουμε όπως ξέρουμε. Η Ελλάδα είναι πολύ καλή ομάδα, το Μαυροβούνιο έχει σπουδαίους παίκτες όπως ο Βούτσεβιτς που είναι All Star και η Νέα Ζηλανδία παίζει με πάθος και στις δύο πλευρές του παρκέ.

«Η Ελλάδα είναι ικανότατη ομάδα με μεγάλη εμπειρία και ταλαντούχους παίκτες. Ο Αντετοκούνμπο είναι εκ των κορυφαίων του κόσμου, αλλά θα είναι μεγάλο λάθος να εστιάσουμε μόνο σε αυτόν. Διαθέτουν καλούς παίκτες σε κάθε θέση που μπορούν να κάνουν τη διαφορά μέσα σε ένα ματς όπως ο Καλάθης και ο Παπανικολάου. Πρέπει να τους βάλουμε δύσκολα, παίζοντας καλή άμυνα».

to10.gr