ΑΧΑΪΑ: Συμμετοχή, παλμός και αγωνιστικότητα στο Αίγιο για τα σκουπίδια – Ετοιμάζονται ομαδικές αγωγές

Μία… αφύπνιση ότι οι πολίτες δεν έχουν… παραδώσει τα όπλα, αντιθέτως είναι έτοιμοι να αντιδράσουν για οτιδήποτε υποβαθμίζει τον τόπο τους, αποτέλεσε η κινητοποίηση που πραγματοποίησε το απόγευμα του Σαββάτου 3 Ιουλίου, ο Περιβαλλοντικός και Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αλυκής Αιγίου «Ο Άγιος Νικόλαος». Δόθηκε έτσι η δυνατότητα στους ανθρώπους του συλλόγου να ενημερώσουν τους πολίτες για την ομαδική αγωγή που ετοιμάζει κατά των υπευθύνων απώλειας της Γαλάζιας Σημαίας και της μη αποκομιδής των απορριμμάτων…

Ευαισθητοποιημένοι και προβληματισμένοι πολίτες συγκεντρώθηκαν έξω από το παλιό λιμεναρχείο, μοιράζοντας φυλλάδια και ενημερώνοντας τους διερχόμενους για την δράση διαμαρτυρίας με αφορμή τα όσα συμβαίνουν και πλήττουν την Αιγιάλεια και δη την παραλία Αλυκής. Η συμμετοχή κρίθηκε ικανοποιητική παρά το γεγονός ότι η παραλία τη συγκεκριμένη ημέρα, λόγω του δυνατού μαΐστρου που έπνεε, δεν είχε μεγάλη επισκεψιμότητα. Στην κινητοποίηση, που είχε παλμό και αγωνιστικότητα, συμμετείχαν κάτοικοι, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Αλυκής και εκπρόσωποι άλλων συλλογών.

΄΄Το πρόβλημα σκουπίδια μας αφορά όλους. Η απώλεια της Γαλάζιας Σημαίας για λόγους ολιγωρίας κάποιων αρμοδίων, επίσης μας αφορά όλους. Προχωράμε σε ομαδική αγωγή κατά των υπευθύνων. Γιατί δυστυχώς για εμάς, υπάρχουν υπεύθυνοι. Δυστυχώς γι’ αυτούς, θα κληθούν από τη Δικαιοσύνη να λογοδοτήσουν. Για τις παραλήψεις αυτών δεν πρέπει να πληρώσει ο Αιγιωτης χρήματα. Η κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει το κόστος μεταφοράς όσο υπάρχει έκτακτη ανάγκη΄΄, τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Αλυκής Νίκος Παπαδόπουλος, μιλώντας στους συγκεντρωμένους, προσθέτοντας: ΄΄Ο σύλλογός μας, ζητά να αναλάβει το υπουργείο το κόστος μεταφοράς όσο υπάρχει έκτακτη ανάγκη και να μην πέσει το οικονομικό βάρος στην πλάτη του δημότη, που έχει πληρώσει ήδη με τους δημοτικούς φόρους για την καθαριότητα, που όμως δεν την απολαμβάνει. Και δεν την απολαμβάνει με ευθύνη πολλών…΄΄.

Ακολούθησε, σε συνεργασία με τη Μellifera, ενημέρωση για τις βλάβες που προκαλεί η χρήση πλαστικών στην παραλία και διανομή χάρτινα τασάκια σε όλους, αλλά και στα καταστήματα για να μην υπάρχει κανένα αποτσίγαρο στην παραλία! Έγινε δε και συμβολικός αποκλεισμός του δρόμου.

Στο φυλλάδιό του, ο Σύλλογος επισημαίνει: «Το ζήτημα των σκουπιδιών ΣΕ ΑΦΟΡΑ! Η απώλεια της Γαλάζιας Σημαίας από τις παραλίες μας ΣΕ ΑΦΟΡΑ! Ο Σύλλογός μας ξεκίνησε με μία “ακτιβιστική δράση” σηκώνοντας ΜΑΥΡΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ στην περιοχή γαλάζιας σημαίας στην παραλία Αλυκής Αίγιου καθώς και διοργάνωση συγκέντρωσης ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ και ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ το Σάββατο 3 Αυγούστου και ώρα 5 το απόγευμα μπροστά στο παλαιό Λιμεναρχείο, στην αρχή των Παραλιών της Αλυκής. ΦΙΛΕ ΑΙΓΙΑΛΕΑ, επιθυμία δική σου και δική μας είναι ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΥΚΗ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ. Αυτό πρέπει να γίνει ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ, και ΟΧΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ. ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ.
ΦΙΛΕ ΑΙΓΙΑΛΕΑ, Το ζήτημα της Διαχείρισης των Απορριμμάτων δεν είναι τεχνοκρατικό, είναι βαθύτατα πολιτικό ζήτημα. Η τεχνολογία σήμερα, είναι επαρκής ώστε η Διαχείριση των Απορριμμάτων να είναι συμβατή με την υγεία των Δημοτών και το Περιβάλλον, εφόσον υπάρχει η σχετική πολιτική βούληση, και οι απαραίτητοι δημόσιοι πόροι ώστε να οργανωθεί η μείωση του όγκου με την ανακύκλωση, η διάθεση των υπολειμμάτων κ.λπ. Υπάρχουν μέθοδοι ασφαλούς επεξεργασίας και η τεχνική δυνατότητα να βρεθούν κατάλληλες θέσεις και περιοχές.

ΦΙΛΕ ΑΙΓΙΑΛΕΑ, Μάθε ότι προετοιμάζουμε ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, κατά των υπευθύνων και ζητάμε ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ για τις ζημιές που έχουμε υποστεί!!! ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ, μπορείς να ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΨΕΙΣ και να ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ το δίκιο σου, γιατί δε θέλουμε πια, να είμαστε άλλο τα θύματα! ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ στο τηλέφωνο 6936938511, στο email sillogosalikis@gmail.com και στη σελίδα μας στο Facebook (Περιβαλλοντικός – Πολιτιστικός Σύλλογος Αλυκής Αίγιου “Ο Άγιος Νικόλαος”).
Απαιτούμε – Διεκδικούμε: Ούτε ένα ευρώ από τις τσέπες των Δημοτών για τη μεταφορά των σκουπιδιών εκτός Αιγιάλειας! Λέμε όχι στη «λύσεις» ΑΙΓΕΙΡΑΣ και ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΟΥ, χωρίς διασφαλίσεις του Περιβάλλοντος και των Δημοτών! Καταλογισμός Ευθυνών και Τιμωρία των υπευθύνων της “ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ” που βιώνουμε εμείς και τα παιδιά μας! ΑΣ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΜΗΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΑ «ΧΕΡΙΑ» ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ!».

protionline.gr