ΑΧΑΪΑ: Προβολή της ταινίας «Ο Χωροφύλακας του Σεν-Τροπέ», απόψε, στην Πούντα

To «Θairος Film Festival» συναντά το «Corral Βeach Βar» δίπλα στο κύμα, σε μια απόλυτα καλοκαιρινή συνάντηση για μικρούς και μεγάλους, με προβολή ταινίας και πολλά ακόμα!
Την Κυριακή 4 Αυγούστου το «Corral Βeach Βar» στην Πούντα Διακοπτού, μετατρέπεται σε θερινό σινεμά για μία μοναδική προβολή της ταινίας «Ο Χωροφύλακας του Σεν-Τροπέ» σε ψηφιακή επανέκδοση, αλλά και με δράσεις πριν και μετά την ταινία.
Πριν την προβολή στις 18:30 η σκηνοθέτιδα Γιάννα Δεληγιάννη και το εργαστήρι δημιουργικής εκπαίδευσης «Cinemathesis», θα πραγματοποιήσουν δράσεις για παιδιά, φτιάχνοντας φωτοιστορίες και αφίσες και σχεδιάζοντας αγαπημένα καρέ
και storyboards με στοιχεία από την ταινία.
Όταν ο ήλιος πέσει και οι συνθήκες θα είναι ιδανικές για cinema και μετά τις 21:00, θα προβληθεί σε ψηφιακά αποκατεστημένη κόπια η ταινία, «Ο Χωροφύλακας του Σεν-Τροπέ», με τον ιδιοφυή Γάλλο κωμικό, Λουί ντε Φινές.
Μετά την προβολή θα ακολουθήσει beach party με DJ set και καλοκαιρινή διάθεση!
Είσοδος ελεύθερη ενώ απαραίτητος εξοπλισμός είναι το μαγιό!
Σύνοψη ταινίας:
Για δυο ολόκληρες δεκαετίες, από τις αρχές αυτής του ’50 έως τα μέσα εκείνης του ’70, ο Λουί ντε Φινές ήταν ο αδιαμφισβήτητος βασιλιάς της γαλλικής κωμωδίας. Μια από τις μεγαλύτερες εμπορικές επιτυχίες του, ήταν οι περιπέτειες του σχολαστικού και τυπολάτρη χωροφύλακα Λουντοβίκ Κρισό, οι οποίες ξεκίνησαν από αυτή την ταινία του 1964 και συνεχίστηκαν για άλλες έξι, μέχρι το 1984.
Υπόθεση: Ο αστυνόμος Λουντοβίκ Κρουσό παίρνει προαγωγή και μετατίθεται από το μικρό του χωριό στο κοσμοπολίτικο Σαιν-Τροπέ. Ενώ ο Κρουσό προσπαθεί να προσαρμοστεί στη νέα του θέση γράφοντας κλήσεις και κυνηγώντας γυμνιστές, η κόρη του, Νικόλ παριστάνει την πλούσια και βάζει τον πατέρα της σε μπελάδες. Ήλιος, χορός, τραγούδια και μια σάτιρα του πουριτανισμού, με το κωμικό βάρος να πέφτει στις πλάτες του Λουί ντε Φινές, ο οποίος μετατρέπει το φιλμ σε one man show, χάρη στην ασυγκράτητη ερμηνεία του.
Παραγωγή: Γαλλία, 1964
Σκηνοθεσία: Ζαν Ζιρό
Σενάριο: Ζακ Βιλφρίντ, Ζαν Ζιρό
Πρωταγωνιστούν: Λουί ντε Φινές, Ζενεβιέβ Γκραντ, Μισέλ Γκαλαμπρού
Διάρκεια: 95 λεπτά