Καμία δικαιολογία για έκνομες δραστηριότητες στα Πανεπιστήμια

Σημεία από την τοποθέτηση του Ιάσονα Φωτήλα, βουλευτή Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας, στην εκπομπή του ΣΚΑΙ «ONLine» με τους Μάιρα Μπάρμπα και τον Γιώργο Ευγενίδη, το μεσημέρι της Παρασκευής 2 Αυγούστου:

-Επί της ουσίας η ισχύουσα ρύθμιση του ΣΥΡΙΖΑ για το άσυλο στα Πανεπιστήμια λειτουργεί προς όφελος της παραβατικότητας και αυτών που θέλουν να εγκληματήσουν. Αυτό δεν μπορεί να γίνει ανεκτό από τη Νέα Δημοκρατία γι’ αυτό φέρνει σχετική διάταξη στη Βουλή.

-Η ιδέα του ασύλου για την ακαδημαϊκή ελευθερία σωστά φτιάχτηκε σε άλλες εποχές γιατί στην δικτατορία δεν μπορούσαν οι πολίτες να εκφράσουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Σήμερα όμως, που έχει κατοχυρωθεί επί δεκαετίες η δημοκρατία και η ελευθερία στη χώρα αλλά και στα Πανεπιστήμιά μας, δυστυχώς, η διάταξη του ασύλου που ψηφίστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ με Υπουργό τον κ. Γαβρόγλου, χρησιμοποιείται από ομάδες μπαχαλάκηδων για να δικαιολογήσουν την έκνομη δραστηριότητά των όπως λαθρεμπόριο, μικροδιακίνηση ναρκωτικών και καταστροφή δημόσιας περιουσίας.

-Η πρόταση του ΚΙΝΑΛ βελτιώνει τη διάταξη Διαμαντοπούλου επιτρέποντας στην Αστυνομία και εντός Πανεπιστημίου αλλά και στον αύλειο χώρο αυτών να επεμβαίνουν όταν τελούνται αξιόποινες πράξεις.

Μπορείτε να δείτε απόσπασμα της εκπομπής στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://www.youtube.com/watch?v=iVPJeLfo3w0&feature=youtu.be