(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Σαύρες και σφηκοφωλιές σε παιδική χαρά της Αγυιάς – Παράπονα και εκκλήσεις γονέων προς τον δήμο

«Είναι φορές που βλέπουμε να βγαίνουν σαύρες από τα χορτάρια ενώ στην τσουλήθρα έχουν γίνει σφηκοφωλιές…». Γονείς που είναι κάτοικοι της Αγίου Κωνσταντίνου στην Αγυιά εκφράζουν τα παράπονά τους για την κατάσταση της παιδικής χαράς που βρίσκεται ένα τετράγωνο πάνω από την Ηρώων Πολυτεχνείου και ζητούν επιτακτικά να συντηρηθεί από τον Δήμο.
Η παιδική χαρά είναι περιφραγμένη για λόγους ασφάλειας των παιδιών-χρηστών της. Ομως, «στο πίσω μέρος της έχουν φυτρώσει τεράστια χόρτα και εμφανίζει εικόνα εγκατάλειψης» σύμφωνα με γονέα.

Ο ίδιος μας περιέγραψε ότι το πάνω μέρος της τσουλήθρας έχει υποστεί φθορές και στο εσωτερικό ξύλινο τμήμα της έχουν χτιστεί σφηκοφωλιά. «Κάθε απόγευμα κυνηγάμε τις σφήκες για να μην τσιμπήσουν τα παιδιά…». Τα προβλήματα συντήρησης, συμπληρώνει μια χαλασμένη κούνια από την οποία έπεσε ένα παιδί πριν από λίγες ημέρες, όπως μας είπαν οι γονείς.
Μας προέτρεψαν να επισκεφθούμε την παιδική χαρά για να επιβεβαιώσουμε τα προβλήματα του κοινόχρηστου χώρου που μας μετέφεραν στην αρχική επικοινωνία μας. Διαπιστώσαμε ότι οι παρατηρήσεις τους δεν είχαν ίχνος υπερβολής. Και μπορεί μεν να φαντάζει το συγκεκριμένο ζήτημα ρηχό στα μάτια κάποιων πολιτών, που τα παιδιά τους έχουν απομακρυνθεί από την παιδική ηλικία, συνεπώς δεν ενδιαφέρονται για την κατάσταση ενός δημόσιου παιδότοπου, για τους γονείς όμως της γειτονιάς είναι ένα πρόβλημα με το οποίο έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά.