Ξεκάθαρο μήνυμα Παναγιωτόπουλο στην Τουρκία: «Δε θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια εάν κάνουν γεωτρήσεις στο Καστελόριζο»

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία και προειδοποίησε ότι έαν προβεί σε γεωτρήσεις κοντά στο Καστελόριζο, η Ελλάδα δεν θα κάτσει με σταυρωμένα χέρια.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 FM, δήλωσε πως «Θα πρέπει να αποφεύογονται οι εμπρηστικές δηλώσεις από υψηλόβαθμους Τούρκους αξιωματούχους και να υπάρχει σεβασμός στους κανόνες διεθνούς δικαίου, με στόχο το αμοιβαίο κέρδος» και στην συνέχεια ξεκαθάρισε ότι Δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια εάν οι Τούρκοι κάνουν έρευνες στο Καστελλόριζο».

Σε ότι έχει να κάνει με τις τουρκικές παραβιάσεις ο κ. Παναγιωτόπουλος δήλωσε ότι ισοδυναμούν με πράξεις κατεδάφισης εμπιστοσύνης.

Την ίδια στιγμή όμως δήλωσε ότι ο διάλογος για τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης με την Τουρκία πρέπει να συνεχιστεί. «Στρατιωτικά βρισκόμαστε στο ίδιο στρατόπεδο με την Τουρκία, όσο παράδοξο κι εάν ακούγεται αυτό. Η Ελλάδα έχει μόνο να προσφέρει. Να προσφέρει την εμπέδωση συναισθήματος σταθερότητας, ειρήνης και ασφάλειας» είπε χαρακτηριστικά.

Στις άμεσες προτεραιότητες του υπουργείο Εθνικής Άμυνας ο υπουργός δήλωσε ότι είναι η οικοδόμηση ενός ισχυρού Πολεμικού Ναυτικού στην ευρύτερη περιοχή της Αν. Μεσογείου, ενώ αναφέρθηκε και στην αναβάθμιση των υπαρχόντων οπλικών συστημάτων.