ΑΧΑΪΑ: Νέες ειδικότητες στο ΔΙΕΚ Κάτω Αχαΐας για το νέο σχολικό έτος

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΕΚ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΓΚΡΙΘΕΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧ. ΕΤΟΣ 2019-2020:

1. Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Cfef)
Η τέχνη της γαστρονομίας ακολουθεί πιστά, από τα πανάρχαια χρόνια, την εξέλιξη της ανθρωπότητας. Εξάλλου, λόγω της άρρηκτης σχέσης που υπάρχει ανάμεσα στη Μαγειρική και στον Τουρισμό, ο «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης (Chef)» αποτελεί, διαχρονικά, από τα πλέον κερδοφόρα επαγγέλματα με αυξημένη ζήτηση στην αγορά εργασίας.

2. Τεχνικός Μηχανοτρονικής
Έχεις ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη λειτουργία των μηχανών; Σε ιντριγκάρει ό,τι έχει να κάνει με την κατασκευή, επισκευή, συντήρηση
μοτοσυκλέτας, αυτοκινήτου , μηχανές σκαφών. Εάν ΝΑΙ, τότε ο Τεχνικός Μηχανοτρονικής είναι ο κλάδος σπουδών που πρέπει να ακολουθήσεις, το «όχημα» που θα σε οδηγήσει στην άμεση επαγγελματική αποκατάσταση και επιτυχία!

3. Τεχνικός Τεχνολογικών Εφαρμογών και Εγκαταστάσεων σε έργα τοπίου
και περιβάλλοντος
Σπουδάζοντας «Τεχνικός Τεχνολογικών Εφαρμογών και εγκαταστάσεων σε έργα τοπίου και περιβάλλοντος» ασχολείσαι με τη διαμόρφωση του τοπίου και του περιβάλλοντος, είτε σε επίπεδο καλλωπιστικής επέμβασης του τοπίου, ή στο παραγωγικό κομμάτι, κατά κύριο λόγο σε θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις. Το αντικείμενο της ειδικότητας είναι ευρύ, και αφορά τόσο στο σχεδιασμό χώρων αναψυχής (κήποι, χώροι πρασίνου), όσο και σε εγκαταστάσεις παραγωγής (θερμοκήπια, παραγωγικές μονάδες, κ.ά).

4. Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας
Ο «Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας» διασφαλίζει την απρόσκοπτη και αποτελεσματική παροχή των υπηρεσιών φιλοξενίας, με στόχο την ποιοτική ικανοποίηση των πελατών της ξενοδοχειακής & επισιτιστικής επιχείρησης. Στο πλαίσιο των καθηκόντων και αρμοδιοτήτων του, μεριμνά για την άφιξη των πελατών, τη διαχείριση των κρατήσεών τους, την εξυπηρέτησή τους κατά την άφιξή τους, την παροχή χρήσιμων πληροφοριών για την ευχάριστη διαμονή τους, την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών κατά τηφιλοξενία τους, και τέλος για την οργάνωση της αναχώρησής τους. Ο μεγάλος αριθμός των ξενοδοχειακών και επισιτιστικών επιχειρήσεων που λειτουργούν τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό, καθιστούν αυτόματα το επάγγελμα του «Τεχνικού Τουριστικών Μονάδων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας» κερδοφόρο και περιζήτητο στην αγορά εργασίας.

5. Βοηθός Ραδιολογίας και Ακτινολογία
Χειρίζεσαι όλα τα ιατρικά μηχανήματα που σχετίζονται με την ακτινολογική εξέταση (ακτινολογικό μηχάνημα, μαστογράφο, αξονικό και
μαγνητικό τομογράφο κ.α.) και εξελίσσεσαι στον πολύτιμο επαγγελματία που εργάζεται δίπλα στον ακτινολόγο στο έργο της ακτινολογικής διάγνωσης και θεραπείας. Ως Βοηθός Ραδιολογίας & Ακτινολογίας, φροντίζεις για την άριστη λειτουργία τωνμηχανημάτων και συσκευών του ακτινολογικού εργαστηρίου, αλλά και για την τήρηση των κανόνων ασφαλείας. Παράλληλα, προετοιμάζεις τους ασθενείς και πραγματοποιείς ο ίδιος ακτινολογικές εξετάσεις.

6. Εφαρμοσμένες Τέχνες χορού
Οι σπουδές στην ειδικότητα «Εφαρμοσμένες Τέχνες Χορού», που κατατάσσεται στις Εφαρμοσμένες Τέχνες, είναι πρώτα από όλα ένα ταξίδι στην αυτογνωσία, μια απόλυτα πειθαρχημένη και απαιτητική διαδικασία που έχει στόχο να ψυχαγωγήσει τους θεατές και να καλλιεργήσει το πνεύμα τους. Στόχος του εν λόγω προγράμματος σπουδών είναι η προσπάθεια ανίχνευσης των εκφραστικών μέσων και δυνατοτήτων των σπουδαστών, μέσα από μια πρώτη, στοιχειώδη επαφή με θεατρικά και κινηματογραφικά κείμενα. Ο χορευτής είναι ο επαγγελματίας, ο οποίος συμμετέχει ενεργά σε όλα τα στάδια των καλλιτεχνικών παραγωγών.