ΠΑΤΡΩΝ-ΠΥΡΓΟΥ: Με σύμφωνη γνώμη Μητσοτάκη, ο αυτοκινητόδρομος θα προκηρυχθεί ξανά ως ενιαίο έργο – Εντός του 2019

Οι προτεραιότητες του υπουργείου Μεταφορών τέθηκαν κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και τη σύσκεψη που είχε με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή και τον αρμόδιο για θέματα μεταφορών υφυπουργό Γιάννη Κεφαλογιάννη.

Οπως έγινε γνωστό μετά τη σύσκεψη, άμεση προτεραιότητα είναι να πυκνώσουν τα δρομολόγια των αστικών συγκοινωνιών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (μετρό, λεωφορεία, τρόλεϊ, τραμ). Οι καθυστερήσεις στα δρομολόγια των αστικών συγκοινωνιών, που έχουν ως αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των επιβατών, είναι ένα μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες στις καθημερινές μετακινήσεις τους και η πύκνωση των δρομολογίων αποτελεί πάγιο αίτημά τους.

Αυστηρά μέτρα για κράνη
Ακόμη μία προτεραιότητα του υπουργείου είναι η πολύ αυστηρή εφαρμογή της νομοθεσίας για τα κράνη. Είναι αδιανόητο, όπως ειπώθηκε, να θρηνούμε κάθε χρόνο τόσες ανθρώπινες ζωές, άδικα, επειδή οι οδηγοί δεν φορούν κράνη. Μάλιστα, εξετάζεται το ενδεχόμενο να ληφθούν και φορολογικά μέτρα, ενδεχομένως να χαμηλώσει ο φορολογικός συντελεστής για να γίνουν οικονομικά πιο προσιτά τα κράνη.

Τέλος η Πατρών-Πύργου του Καλογρίτσα
Τρίτον, άμεση προτεραιότητα του υπουργείου Μεταφορών είναι η επανεκκίνηση και ολοκλήρωση δύο οδικών έργων, του τμήματος Πύργου-Πάτρας και του ΒΟΑΚ, του περίφημου Βόρειου Οδικού Αξονα Κρήτης, έργα το οποία έχουν να κάνουν όχι μόνο με τους χρόνους και την άνεση των ταξιδιών, αλλά κυρίως με την ασφάλεια των πολιτών και οδηγών. Αν και δεν έγινε κάποια σχετική αναφορά κατά τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη και του Κώστα Αχ. Καραμανλή, σύμφωνα με πληροφορίες, πιθανότατα εγκαταλείπεται το σχέδιο κατάτμησης του έργου του αυτοκινητοδρόμου Πάτρας-Πύργου και θα προκηρυχθεί ξανά ως ενιαίο έργο, εντός του 2019.