ΠΑΤΡΑ: Σήμα κινδύνου στον Χάραδρο από τον τοπικό σύλλογο – «Θα μας πνίξει…»

Φόβο ότι αν δεν καθαριστεί ο Χάραδρος από τα φερτά υλικά πριν πέσουν τα πρωτοβρόχια, θα μετατραπεί το Προάστιο σε μια άλλη Μάνδρα (Αττικής) εκφράζει ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου της περιοχής Ηλίας Παναγιωτακόπουλος.
Το πρόβλημα εντοπίζεται για τον Η. Παναγιωτακόπουλο στο ύψος της μικρής γέφυρας που οδηγεί στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας. Μας υπέδειξε τα τοιχώματα, στη δεξιά και την αριστερή πλευρά, που έχουν επιβαρυνθεί με σημαντικά φορτία υλικών που κατεβάζει ο Χάραδρος. Εκτός από τις πέτρες και τα χώματα, παρατηρήσαμε ότι στην κοίτη του έχουν απορριφθεί μεταξύ άλλων βαριά αντικείμενα. Είδαμε, για παράδειγμα, κουζίνα, ελαστικά φορτηγών κ.ά.
Ο πρόεδρος του συλλόγου  έχει απευθυνθεί στην πολιτική προστασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στον Δήμο Πατρέων και την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Το αποτέλεσμα, όμως, του έχει προκαλέσει απογοήτευση και για αυτό στράφηκε στη δημοσιοποίηση του προβλήματος. Επιπλέον, προαναγγέλλει ότι το επόμενο βήμα του συλλόγου θα είναι να απευθυνθεί στις εισαγγελικές αρχές, ώστε εάν πλημμυρίσει η περιοχή, όπως συνέβη το 1963, να μην μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι δεν γνώριζε και δεν είχε ενημερωθεί. «Φοβάμαι ότι θα γίνουμε… η Μάνδρα της Αχαΐας» υποστήριξε ο Η. Παναγιωτακόπουλος στη διάρκεια της συζήτησής μας και κάλεσε τις τοπικές αρχές να αναλάβουν τις ευθύνες τους.