Μαδαγασκάρη: Η 19χρονη φοιτήτρια αυτοκτόνησε πέφτοντας από το Τσέσνα στη ζούγκλα

Τραγική κατάληξη είχε το εκπαιδευτικό ταξίδι που  έκανε μια Βρετανίδα φοιτήτρια του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ στη Μαδαγασκάρη. Η 19χρονη Alana Cutland, είχε επιβιβαστεί σε ένα μικρό, ελαφρύ αεροσκάφος τύπου Τσέσνα, ωστόσο έπεσε από αυτό, περίπου 10 λεπτά μετά την απογείωσή του.

“Είμαστε συντετριμμένοι από την απώλεια της κόρης μας” δήλωσε η οικογένεια της Alana Cutland στο βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών, όπως μεταδίδει η The Telegraph.

“Ήταν πάντοτε πολύ ευγενική με την οικογένεια και τους φίλους της, και ήταν ιδιαιτέρως κοινωνική έχοντας ένα μεγάλο περιβάλλον ανθρώπων γύρω της σε όλους τους τομείς της ζωής της. Θα μας λείψει πολύ”, ανέφερε η οικογένεια σε επίσημη ανακοίνωσή της.

Στην ανακοίνωσή της η οικογένεια σημειώνει ακόμη πως η νεαρή ήταν ανήσυχο πνεύμα με όρεξη για μάθηση. “Άρπαζε κάθε ευκαιρία για περιπέτεια με ενθουσιασμό, πάντοτε προσπαθώντας να διευρύνει τις γνώσεις της και να αποκομίσει εμπειρίες με κάθε δυνατό τρόπο”, αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Μαδαγασκάρη: Η 19χρονη φοιτήτρια αυτοκτόνησε πέφτοντας από το Τσέσνα στη ζούγκλα

Η 19χρονη ήταν φοιτήτρια Φυσικών Επιστημών του Cambridge και βρισκόταν στη Μαδαγασκάρη στα πλαίσια εκπαιδευτικής εκδρομής. Το πρωί της 25ης Ιουλίου επιβιβάστηκε στο Τσέσνα από το Anjajavy για το Antananarivo. Δέκα μόλις λεπτά μετά την απογείωση η νεαρή έπεσε από ύψος 1.500 μέτρων με τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος να παραμένουν ανεξιχνίαστα.

Η έρευνα που ξεκίνησε την ίδια μέρα δεν έχει καταλήξει σε τελικά συμπεράσματα, ωστόσο οι πρώτες εκτιμήσεις “δείχνουν” πως το τραγικό περιστατικό σχετίζεται με τη ψυχική υγεία της φοιτήτριας. Ο πιλότος μαζί με συνεπιβάτη της φοιτήτριας ανακρίθηκαν ενώ το σώμα της εκτιμάται πως μπορεί να εντοπιστεί πολύ δύσκολα καθώς έπεσε σε πυκνή ζούγκλα.

Αστυνομικές πηγές δήλωσαν στη Sun πως η κοπέλα είχε τουλάχιστον πέντε κρίσεις πανικού κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και πως εκτιμάται πως πήδηξε μόνη της από το μικρό αεροσκάφος. Ο ίδιος ο πιλότος κατέθεσε πως την άρπαξε από το πόδι σε μια προσπάθεια να τη σώσει χωρίς να τα καταφέρει. Ο έτερος επιβάτης του Τσέσνα προσπάθησε κι εκείνος να την αποτρέψει, ωστόσο η νεαρή κατάφερε να ξεφύγει και να βουτήξει στο κενό.

“Είμαστε σε στενή επαφή με την κυβέρνηση της Μαδαγασκάρης, την αστυνομία και τις αεροπορικές αρχές μετά από αυτόν τον τραγικό θάνατο. Το προσωπικό μας προσφέρει την υποστήριξή του στην οικογένεια” ανέφερε από τη δική του μεριά ο Phil Boyle, πρεσβευτής του Ηνωμένου Βασιλείου στη Μαδαγασκάρη.

Και η Daily Mail επικαλείται πηγή σύμφωνα με την οποία η 19χρονη άνοιξε μόνη της την πόρτα του αεροσκάφους και πήδηξε μπροστά στα έντρομα μάτια του πιλότου και του δεύτερου επιβάτη. Η ίδια πηγή υποστηρίζει ακόμη ότι τις μέρες που η φοιτήτρια βρισκόταν στην Μαδαγασκάρη είχε ιδιαίτερα έντονες και τεταμένες συζητήσεις στο τηλέφωνο με την οικογένειά της.