Υπόθεση fake βιασμού: Σε δίκη στις 7 Αυγούστου η 19χρονη Βρετανίδα

Υπό κράτηση τέθηκε η 19χρονη Βρετανίδα, στην Κύπρο, αφότου συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα για τις ψευδείς κατηγορίες περί βιασμού από 12 Ισραηλινούς, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι. Η νεαρή γυναικα παραπέμφθηκε σε δίκη η έναρξη της οποίας ορίστηκε για τις 7 Αυγούστου, με την υπεράσπιση να μην φέρει ένστασή για την κράτησή της μέχρι τότε.

Αποδεκτό από το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου έγινε το αίτημα του δικηγόρου της, Ανδρέα Πιττάτζη, να του παρασχεθούν μερικές ημέρες ώστε να μελετήσει το υλικό της υπόθεσης.

Ο Ανδρέας Πιττάτζης ζήτησε από τις ανακριτικές αρχές να του παραδοθεί το οπτικοακουστικό υλικό αλλά και οι καταθέσεις και των 12 Ισραηλινών.

Εκ μέρους του δικαστηρίου αναφέρθηκε ότι η 19χρονη αντιμετωπίζει την κατηγορία της δημόσιας βλάβης, με την προβλεπόμενη ποινή να αφορά σε φυλάκιση ενός έτους ή σε χρηματικό πρόστιμο. Αποφασίστηκε, ακόμη, από τις δικαστικές αρχές να παραμείνει η Βρετανίδα υπό κράτηση μέχρι τη δίκη της, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος διαφυγής της.

Η 19χρονη αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι έκανε ψευδή καταγγελία, αφού υπήρχαν βίντεο που έδειχαν ότι δεν υπήρξε βιασμός ενώ η ίδια στο παρελθόν είχε κάνει παρόμοια καταγγελία για να εισπράξει ασφάλεια.

Η 19χρονη παραδέχθηκε ότι η σεξουαλική συνεύρεση με τους Ισραηλινούς τουρίστες έγινε με τη θέλησή της. Εξήγησε, όμως, ότι όταν αντιλήφθηκε πως κάποιοι από τους Ισραηλινούς βιντεογραφούσαν την ώρα της σεξουαλικής πράξης, η ίδια ένιωσε θιγμένη και θυμωμένη, γι’ αυτό και αποφάσισε να τους καταγγείλει στην Αστυνομία για να πάρει εκδίκηση.