ΠΑΤΡΑ: Δράσεις καλοκαιρινής εκστρατείας ανάγνωσης για παιδιά – Από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας με τίτλο «Για φαντάσου…», η οποία πραγματοποιήθηκε από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πατρών (9 – 29 Ιουλίου 2019) σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ), το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών (ΔΕΒ) της ΕΒΕ και το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη.

Περισσότερα από 300 παιδιά, με οδηγό τη φαντασία, παρακολούθησαν δεκατέσσερα εργαστήρια φιλαναγνωσίας και δημιουργικότητας και ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη Καλοκαιρινή Εκστρατεία.

Στην υλοποίηση των δράσεων συνέβαλαν οι εμψυχώτριες Μαριέττα Θεοδωρίδου, Χριστίνα Δημοπούλου, Ματίνα Λαζανά και Νάντια Χαραλαμποπούλου, που με το κέφι τους ενεργοποίησαν τη φαντασία των παιδιών, ώστε να αφουγκραστούν τους ήχους των λουλουδιών και των αστεριών, να ταξιδέψουν στον Άρη, να ξετρυπώσουν τους ήρωες και μάγους από τα βιβλία, να φτιάξουν ιστορίες και γιατί όχι να γίνουν και πρωταγωνιστές των ιστοριών τους.

Ιδιαίτερα σημαντική , ήταν επίσης η βοήθεια που πρόσφεραν στη διαδικασία και την οργάνωση των δράσεων, οι φοιτήτριες του τμήματος Πολιτισμικής Διαχείρισης του Πανεπιστημίου Πατρών – στο πλαίσιο της πρακτικής τους άσκησης – Μαρία Ξυδιά και Μαρία Καποθανάση.