Η οικογένεια του Θέμου Αναστασιάδη απαντά για τη διαθήκη και τις δηλώσεις Πολάκη

Η οικογένεια του Θέμου Αναστασιάδη και η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» απαντούν με ανακοινώσεις στα όσα υποστήριξε σήμερα ο Παύλος Πολάκης στη Βουλή, για τη διαθήκη του εκλιπόντος, κατά τη συζήτηση για την άρση της βουλευτικής του ασυλίας.

Τόσο το «Πρώτο Θέμα» όσο και οι συγγενείς του δημοσιογράφου κάνουν λόγο για «ψέματα και συκοφαντίες» του Αλέξη Τσίπρα και του Παύλου Πολάκη: «Ψεύδονται ασύστολα, χυδαιολογούν και συκοφαντούν τον νεκρό Θέμο Αναστασιάδη», γράφει η εφημερίδα σε άρθρο με τίτλο «Κύριε Τσίπρα ακόμα και γυναίκες και παιδιά νεκρών;»

 

Οι δηλώσεις Πολάκη

Λίγη ώρα πριν υπερψηφιστεί η άρση της ασυλίας τους, ο Παύλος Πολάκης στράφηκε κατά της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», αναφερόμενος στην επίμαχη συνομιλία του με τον Γιάννη Στουρνάρα. «Του είπα “κανονικά θα έπρεπε να σε ηχογραφώ κι εγώ. Καλά κάνεις και ελέγχεις τα δάνεια μου αλλά θα έπρεπε να ελέγξεις και τα δάνεια του Πρώτου Θέματος και του Κήρυκα Χανίων, για τα οποία δεν έχεις κάνει ερώτημα ποτέ”». Αναφερόμενος δε στον Θέμο Αναστασιάδη, ο κ. Πολάκης είπε ότι το δικαστήριο τον έκρινε άπορο αλλά «τώρα που βγήκε η διαθήκη “να και τα ακίνητα στην Ελβετία, να και τα ακίνητα στη Ζυρίχη” και 200 ευρώ το μήνα δεν μπορούσε να δώσει».

«Δεν μας άφησε ούτε σπίτι, ούτε μετρητά»

Σε ανακοίνωσή της, η οικογένεια του Θέμου Αναστασιάδη ξεκαθαρίζει ότι «Δεν μας άφησε ούτε σπίτι, ούτε μετρητά, ούτε καταπιστεύματα στην Αθήνα ή στην Ελβετία». Η εφημερίδα παρέθεσε τμήμα των δηλώσεων που έκαναν οι συγγενείς του δημοσιογράφου: «Τις τελευταίες ημέρες ένα άγνωστο σε εμάς έντυπο με το όνομα «Spirto» δημοσίευσε «πληροφορίες» περί της διαθήκης του Θέμου Αναστασιάδη στην οποία υποτίθεται ότι αφήνει στην οικογένεια του σπίτι στην Αθήνα, την Ελβετία, καταπιστεύματα κλπ. Δεν θελήσαμε να απαντήσουμε στις απολύτως ανακριβείς αυτές πληροφορίες διότι έτσι θα αναπαραγάγουμε τα ανάξια αναφοράς ψεύδη. Αλλά κυρίως γιατί δεν θελήσαμε να ταράξουμε την θλίψη της οικογένειας και των παιδιών του για την πρόσφατη απώλεια του πατέρα τους», τονίζουν.

«Όμως το ψευδές, ανυπόστατο δημοσίευμα -μιας επαναλαμβάνουμε άγνωστης εφημερίδας- το υιοθέτησε και το έκανε σημαία στη Βουλή ο γνωστός Πολάκης. Και μάλιστα επικαλέστηκε τον πρώην πρωθυπουργό υποστηρίζοντας ότι “δεν έλεγε ο Τσίπρας ψέματα όταν αναφερόταν στο σπίτι του Θέμου στην Ελβετία”. Απαντούμε λοιπόν ότι και ο Πολάκης και το αφεντικό του, ο Τσίπρας λένε ψέματα (σιγά το νέο!) για ακόμη μια φορά. Αλλά αυτή την φορά ψεύδονται, συκοφαντούν και ελεεινολογούν τον εδώ και επτά μήνες νεκρό Θέμο. Τόση αθλιότητα ο Τσίπρας και ο Πολάκης. Τον συκοφαντούν και τον λασπώνουν ακόμα και στον τάφο».

Τι λένε η σύζυγος Βασιλική Παναγιωτοπούλου και η αδελφή του Νταιάνα Αναστασιάδου

  Δήλωση Βασιλικής Παναγιωτοπούλου

«Προς αποκατάσταση της πραγματικότητας. Δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας για σπίτια που αφήνει ο Θέμος Αναστασιάδης στην οικογένειά του στην Αθήνα και την Ελβετία καθώς και για την ύπαρξη μετρητών και καταπιστευμάτων είναι όλα αναληθή και ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα».

  Δήλωση κυρίας Νταιάνας Αναστασιάδου

«Περιθωριακά έντυπα μερικών εκατοντάδων φύλλων «στην προκειμένη ένα ονόματι «SPIRTO»-καμία σχέση με την καλλιτεχνική ιστοσελίδα-, που δεν έχω ξανακούσει) γράφουν ό,τι τους κατέβει στο κεφάλι χωρίς την παραμικρή συνέπεια, επειδή πολύ απλά κανένας δεν τους παίρνει στα σοβαρά, για να τους ασκήσει αγωγή η μήνυση. Στη συνέχεια μεγάλα sites αναπαράγουν τα fake news, χωρίς καμία διασταύρωση!!! Και στο καπάκι πάσης φύσεως σκατόψυχοι τα δημοσιεύματα και οι αναρτήσεις των οποίων επικροτούνται από «σεσημασμένους» πρώην κυβερνητικούς αξιωματούχους-βρίσκουν για μια ακόμα φορά την ευκαιρία να ξεράσουν τον οχετό τους… Όσο, όμως, περισσότερο δηλητήριο χύνουν, τόσο πια αβίαστα βγαίνει και το συμπέρασμα: Ακόμα και εκεί που είναι τους πονάει, διότι στη ζωή δεν μπόρεσαν να τον νικήσουν».