Γερμανικό δίκτυο «ZDF»: Η νέα κυβέρνηση υλοποιεί τις πρώτες της προεκλογικές υποσχέσεις

Πρώτον, μειώνει τους φόρους και δεύτερον ανακοινώνει σχέδιο για τη ρύθμιση οφειλών», όπως επισημαίνει το «ΖDF», ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα δημόσιας τηλεόρασης στη Γερμανία.

«Λίγο περισσότερο από τρεις εβδομάδες μετά την νίκη του στις εκλογές , ο συντηρητικός επικεφαλής της κυβέρνησης Κυριάκος Μητσοτάκης ενέκρινε φορολογικές περικοπές και ανακοίνωσε το σχέδιο του για τη ρύθμιση των δόσεων των οφειλετών.

«Όποιος χρωστά χρήματα στο κράτος και στα συνταξιοδοτικά ταμεία μπορεί τώρα να εξοφλήσει τα ποσά σε 120 μηνιαίες δόσεις. Επιπλέον, οι φόροι ιδιοκτησίας θα μειωθούν κατά μέσο όρο κατά 22%», αναφέρει το γερμανικό δίκτυο.

Γαλλική εφημερίδα: «Le Figaro»

«Η Ελλάδα ενέκρινε τη μείωση του φόρου ακίνητης περιουσίας, ένα από τα εμβληματικά μέτρα του προγράμματος της κυβέρνησης Μητσοτάκη», γράφει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro» και προσθέτει:

«Η ελληνική βουλή ψήφισε την Τρίτη τη μείωση του φόρου ακίνητης περιουσίας για το 2019, τον πρώτο νόμο της νέας δεξιάς κυβέρνησης κι ένα από τα εμβληματικά μέτρα του προγράμματος Μητσοτάκη».

«Ο νόμος εγκρίθηκε με διαδικασία του κατεπείγοντος με μεγάλη πλειοψηφία, από τους δεξιούς βουλευτές του Κυριάκου Μητσοτάκη, την αριστερή αντιπολίτευση του Αλέξη Τσίπρα και το κεντροαριστερό κόμμα ΚΙΝΑΛ (πρώην Σοσιαλιστές Πάσοκ)», υποστηρίζει το γαλλικό δημοσίευμα.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης», ο οποίος επικράτησε έναντι της Αριστεράς του Αλέξη Τσίπρα στις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, είχε υποσχεθεί κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας τη μείωση αυτού του φόρου για να «ενισχύσει τη μεσαία τάξη» που επλήγη απ την κρίση», αναφέρει η εφημερίδα «Le Figaro» που επικαλείται την σχετική δήλωση του Έλληνα πρωθυπουργού.

«Αυτός ο νόμος είναι «μέρος της δέσμευσής μας να μετριάσουμε τη βαρύτατη φορολογία των Ελλήνων», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ελληνική βουλή».