Φρανκφούρτη: Οι ελβετικές Αρχές αναζητούσαν τον 40χρονο που έσπρωξε τον 8χρονο στις ράγες του τρένου

Πολλά ερωτήματα εγείρει η τραγωδία στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Φρανκφούρτης, με μια μητέρα να βλέπει το οκτάχρονο γιο της να ξεψυχά στις ράγες του τρένου.

Ένας 40χρονος άνδρας από την Ερυθραία, πατέρας τριών παιδιών, έσπρωξε το παιδί τις ράγες του τρένου. Ο δράστης έχει «φάκελο» στην Ελβετία αφού στο παρελθόν είχε επιχειρήσει να στραγγαλίσει μία γειτόνισσά του.

Οι ελβετικές αρχές τον είχαν βάλει στο μάτι, ωστόσο, κατάφερε όχι μόνο να περάσει στη Γερμανία απαρατήρητος αλλά και να γίνει ο δολοφόνος ενός οκτάχρονου αγοριού.

Το Βερολίνο δεν είχε καμία ενημέρωση ότι ο άνδρας αυτός ήταν επικίνδυνος. Ο 40χρονος δράστης έχει ψυχολογικά προβλήματα και τον τελευταίο χρόνο είχε σταματήσει να εργάζεται, όπως ανακοίνωσε η Εισαγγελία.

Ο διαταραγμένος ψυχισμός του δράστη οδήγησε στο θάνατο ένα παιδί μπροστά στα έκπληκτα μάτια της μητέρας του.

Ο άνδρας έσπρωξε στις ράγες του τρένου και την μητέρα του αγοριού, όπως και μία 78χρονη γυναίκα. Συγκλονισμένοι οι Γερμανοί παρακολουθούν τις εξελίξεις που έρχονται στο φως.

Η τραγωδία στη Φρανκφούρτη κινητοποίησε άμεσα την γερμανική κυβέρνηση με τον υπουργό Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ να διακόπτει τις διακοπές του για να καλέσει τους επικεφαλής των αρχών ασφαλείας σε έκτακτη συνεδρίαση.

frank

Τα απανωτά περιστατικά «τρέλας» σε σταθμούς τρένων εγείρουν έντονη ανησυχία και προβληματισμό

«Η τραγωδία στη Φρανκφούρτη ήταν μια πράξη τρέλας», όπως σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα και προσθέτει: «Ένας 40χρονος άντρας σπρώχνει μία 40χρονη μητέρα και τον οκτάχρονο γιο της στις ράγες του τρένου στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Φρανκφούρτης. Η μητέρα μπόρεσε να σωθεί, όμως ο γιος της δεν τα κατάφερε… Ο άνδρας από την Ερυθραία (Βορειοανατολική Αφρική) δεν είχε καμία σχέση με τη μητέρα και το παιδί.»

«Αυτό συμβαίνει ξανά και ξανά!… Οι αποβάθρες των τρένων μετατρέπονται σε σκηνή εγκλήματος. Ξανά και ξανά αθώοι άνθρωποι καταλήγουν στις ράγες των τρένων.»

«Στις 20 Ιουλίου, ο 28χρονος Τζάκσον Β., σερβικής καταγωγής, οδήγησε με τον ίδιο τρόπο στο θάνατο την 34χρονη Άνια, μητέρα ενός 13χρονου κοριτσιού. Η άτυχη γυναίκα άφησε την τελευταία της πνοή στον σιδηροδρομικό σταθμό «Voerde» στη Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία. Ασαφές προς το παρόν το κίνητρό του.

Στις 27 Ιανουαρίου, οι 16χρονοι Λούκα και Φρεντερίκ επέστρεφαν στο σπίτι τους από ένα πάρτι. Στο σιδηροδρομικό σταθμό της Νυρεμβέργης διαπληκτίστηκαν με δύο 17χρονους. Ξαφνικά οι δύο άνδρες σπρώχνουν τους 16χρονους στις ράγες. Δευτερόλεπτα αργότερα περνάει τρένο σκοτώνοντας τα δύο αγόρια. Οι 17χρονοι κατηγορούνται για δολοφονία.

Όπως υπογραμμίζει η γερμανική εφημερίδα Bild, τα φρικαλέα αυτά περιστατικά δεν είναι γερμανικό φαινόμενο.

Παρόμοια περιστατικά έχουν σημειωθεί σε Ινδία, Βραζιλία, ΗΠΑ, Ισπανία και Ρωσία με τους δράστες να παλεύουν με τους… δαίμονές τους: πρόκειται για είτε ψυχικά διαταραγμένα άτομα είτε για άτομα που βρίσκονται υπό την επήρεια αλκοόλ και διαφόρων ουσιών.

Σε πολλές χώρες του κόσμου έχουν ληφθεί μέτρα για την ασφάλεια του επιβατικού κοινού, αναφέρει το γερμανικό περιοδικό «Focus». Σε πολλούς σταθμούς του μετρό στο Παρίσι- όπως στην «Invalides»- έχουν τοποθετηθεί γυάλινες πόρτες στις αποβάθρες οι οποίες ανοίγουν αφού σταματήσει το τρένο για να επιβιβαστεί το κοινό. Το ίδιο ισχύει στη Ρώμη και τη Σιγκαπούρη.