Επίθεση από οδηγό φορτηγού σε εφοριακούς: Ρήξη τυμπάνου έπαθε η ελεγκτής

Στο νοσοκομείο Ρεθύμνου με ρήξη τυμπάνου βρίσκεται η ελεγκτής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων μετά την πρωτοφανή, βίαιη επίθεση που δέχθηκε από οδηγό φορτηγού τον οποίο επιχείρησε να ελέγξει σήμερα έξω από την πόλη του Ρεθύμνου. Ο οδηγός του φορτηγού βιαιοπράγησε επίσης εναντίον ενός ακόμη ελεγκτή ο οποίος μεταφέρθηκε και αυτός στο νοσοκομείο.

Οι εφοριακοί της ΑΑΔΕ, ένας άνδρας 58 ετών και μία γυναίκα 55 ετών, που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Ρεθύμνου από το ΕΚΑΒ φέρουν τραύματα στο κεφάλι από γροθιές. Ωστόσο, ο διοικητής του νοσοκομείου Ρεθύμνου, Γιώργος Φραγκιαδάκης ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι δεν συντρέχει κίνδυνος για την υγεία του. Στη γυναίκα πραγματοποιήθηκε και αξονική τομογραφία και αναμένεται μετά τις απαραίτητες εξετάσεις να αποχωρήσουν.

Οι αστυνομικοί έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του οδηγού. Η έρευνα συνεχίζεται, ενώ ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής έχει ήδη επικοινωνήσει με τον αρχηγό της Αστυνομίας για το θέμα.

Η αστυνόμος Ελένη Παπαθανασίου ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι ο οδηγός έφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση. Ωστόσο οι ελεγκτές είχαν προλάβει να σημειώσουν τον αριθμό κυκλοφορίας.

Η επίθεση έγινε όταν οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ ζήτησαν από οδηγό φορτηγού μεταφορών να πραγματοποιήσουν έλεγχο στα παραστατικά και τα τιμολόγια για τα μεταφερόμενα ήδη. Το περιστατικό έγινε ότι ο οδηγός σταμάτησε σε σε υπαίθριο χώρο καντίνας για να εφοδιάσει με είδη τη μικρή επιχείρηση, οι εφοριακοί του ζήτησαν τα χαρτιά των προϊόντων και αιφνιδίως δέχτηκαν τη βίαιη επίθεση του οδηγού ο οποίος και τράπηκε σε φυγή αφήνοντας πίσω το φορτηγό.

Η ΕΛΑΣ αναζητάει τον δράστη της επίθεσης, ενώ το φορτηγό βρίσκεται ακινητοποιημένο από την αστυνομία και έχουν αφαιρεθεί οι πινακίδες κυκλοφορίας.