Βελόπουλος: Μείωση τζίρου στις επιχειρήσεις διασκέδασης και αύξηση της ανεργίας θα φέρει ο αντικαπνιστικός νόμος

advertisement

Μείωση του τζίρου των επιχειρήσεων διασκέδασης και αύξηση της ανεργίας εκτίμησε ο Κυριάκος Βελόπουλος ότι θα προκαλέσει ο αντικαπνιστικός νόμος.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, υποστήριξε δε την προαιρετική εφαρμογή του νόμου, ώστε οι μαγαζάτορες να έχουν την επιλογή να κόψουν ή να διατηρήσουν το κάπνισμα στα καταστήματά τους.

Ο ίδιος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι θα έπρεπε πρώτα να έχει προχωρήσει σε «δημοκρατικό διάλογο» με τους ενδιαφερόμενους σημειώνοντας «Θα έπρεπε να αποφασίζουν μόνοι τους οι ιδιοκτήτες αν θέλουν να επιτρέπεται ή να απαγορεύεται το κάπνισμα σε καφέ και νυχτερινά κέντρα» ενώ υποστήριξε ότι, όταν στην Γερμανία υπήρξε εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, υπήρξε μείωση του τζίρου κατά 35% με 40%.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι θα υπάρξει μείωση στα δημόσια έσοδα από την καταβολή του ΦΠΑ και λοιπών φόρων, αλλά και αύξηση της ανεργίας.

Με αφορμή τέλος την επικείμενη αποφυλάκιση του Κορκονέα επανέλαβε τις θέσεις του κόμματος του ότι, όταν λέμε ισόβια, εννοούμε ισόβια.