Υπόθεση ψευδούς ομαδικού βιασμού στην Κύπρο: Ήθελα να τους εκδικηθώ επειδή τραβούσαν βίντεο, λέει η 19χρονη

Στο Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου οδηγήθηκε σήμερα το πρωί η 19χρονη Βρετανίδα για έκδοση διατάγματος κράτησής της, μετά και την παραδοχή της χθες ότι η καταγγελία για ομαδικό βιασμό από 12 Ισραηλινούς στην Αγία Νάπα ήταν ψευδής.

Πλέον η ανακριτική ομάδα διερευνά υπόθεση δημόσιας βλάβης εναντίον της νεαρής Αγγλίδας τουρίστριας. Εφόσον η υπόθεσή της καταχωρισθεί στο δικαστήριο, τότε κινδυνεύει με πολύμηνη φυλάκιση ή και με επιβολή μεγάλου χρηματικού προστίμου.

Όπως παραδέχθηκε, προέβη στην καταγγελία αυτή για να εκδικηθεί τους υπόπτους, διότι, όπως εξήγησε, ορισμένοι απ’ αυτούς την ώρα που έκαναν σεξ σε δωμάτιο ξενοδοχείου στην Αγ. Νάπα την βιντεογραφούσαν. Η 19χρονη είχε προβεί και στο παρελθόν σε ψευδή καταγγελία για βιασμό της προκειμένου να εισπράξει τα ασφάλιστρα.

Οι ανακριτές της υπόθεσης άρχισαν να κάνουν δεύτερες σκέψεις ως προς τη γνησιότητα της καταγγελίας της 19χρονης όταν επεξεργάστηκαν τα αποτελέσματα των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων, καθώς φάνηκε ότι η 19χρονη είχε επικοινωνία με τους Ισραηλινούς τους οποίους είχε καλέσει στο δωμάτιο της. Επίσης και από βίντεο που είχε ληφθεί δεν αποδείκνυε βιασμό αλλά συναινετικό sex.

Η 19χρονη παραδέχθηκε ότι η σεξουαλική συνεύρεση με τους Ισραηλινούς τουρίστες έγινε με τη θέλησή της. Εξήγησε, όμως, ότι όταν αντιλήφθηκε πως κάποιοι από τους Ισραηλινούς βιντεογραφούσαν την ώρα της σεξουαλικής πράξης, η ίδια ένιωσε θιγμένη και θυμωμένη, γι’ αυτό και αποφάσισε να τους καταγγείλει στην Αστυνομία για να πάρει εκδίκηση.

Μετά την ανατροπή που σημειώθηκε στην υπόθεση, ο δικηγόρος των Ισραηλινών δήλωσε πως οι πελάτες του προτίθενται να προχωρήσουν σε νομικά μέτρα και σε αγωγές εναντίον της 19χρονης, απαιτώντας μεγάλα χρηματικά ποσά για κάθε μέρα που πέρασαν στα αστυνομικά κελιά στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης. Η καταγγελία περί ομαδικού βιασμού της Αγγλίδας πήρε μεγάλες διαστάσεις τις τελευταίες μέρες, αφού ΜΜΕ από τη Βρετανία και το Ισραήλ βρέθηκαν στην Κύπρο για να καλύψουν τις εξελίξεις.