Ο Ιβάν Σαββίδης κλείνει το «Έθνος»

Σαν βόμβα έγινε γνωστή η είδηση ότι ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης αποφάσισε να κλείσει την ιστορική εφημερίδα «Έθνος».

Η έκδοση του ημερήσιου φύλλου της εφημερίδας «Έθνος» αναστέλλεται από τις 31 Ιουλίου, κάτι που σημαίνει ότι το φύλλο της εφημερίδας που θα κυκλοφορήσει αύριο Τρίτη θα είναι το τελευταίο.

Όπως ανακοινώθηκε τους εργαζόμενους,δημοσιογράφους και τεχνικούς, θα καταβληθεί προσπάθεια ώστε να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας μέρους του προσωπικού, με τη συνέχιση της έκδοσης του κυριακάτικου φύλλου της εφημερίδας.

Ο Ιβάν Σαββίδης έλαβε την απόφαση να κλείσει την εφημερίδα «Έθνος» μόλις τρεις εβδομάδες μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου που η ΝΔ συγκέντρωσε ποσοστό περίπου 40% και σχημάτισε αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Ο Ελληνορώσος επιχειρηματίας είχε εξαγοράσει την εφημερίδα «Έθνος» στις 29 Ιουλίου του 2017 έναντι τιμήματος περίπου 3,5 εκατ. ευρώ. Τα δύο χρόνια της κυκλοφορίας με εκδότη τον Ιβάν Σαββίδη, το «Έθνος» δεν κατάφερε να πετύχει σημαντικές κυκλοφοριακές επιδόσεις.

Η επίσημη ανακοίνωση της εκδοτικής εταιρείας έχει ως εξής:

«Είμαστε αναγκασμένοι να αναστείλουμε από τις 31  Ιουλίου 2019 την κυκλοφορία του καθημερινού ΕΘΝΟΥΣ.

Παραμένει, όμως, κοντά σας το εβδομαδιαίο φύλλο μας, το ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ – πλούσιο σε ένθετα, περιοδικά και προσφορές, με ρεπορτάζ, άρθρα και αναλύσεις πρώτης γραμμής- καθώς και η ενημερωτική ιστοσελίδα μας ethnos.gr με όλες τις ειδήσεις, πάντοτε αξιόπιστα, έγκυρα και ταχύτατα.

Ευχαριστούμε όλους τους αναγνώστες μας που μας τίμησαν μέχρι σήμερα με την καθημερινή αγορά της εφημερίδας από το περίπτερο και τους καλούμε να μας ακολουθήσουν στο  κυριακάτικο και διαδικτυακό ταξίδι μας προς την ενημέρωση και τη γνώση».