(ΦΩΤΟ)-ΑΧΑΪΑ: Τιμήθηκαν τα θύματα από τους βομβαρδισμούς στα Λαπατοχώρια το 1943

Με λαμπρότητα και σεβασμό τιμήθηκε σήμερα Κυριακή 28 Ιουλίου 2019 η επέτειος για τη μνήμη των θυμάτων των βομβαρδισμών από τα γερμανικά «στούκας» τον Ιούλιο του 1943 στα χωριά της επαρχίας Καλαβρύτων, Μάνεσι, Τρεχλό και Λαπάτα.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Γεώργιος Λαζουράς, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος κ. Θανάσης Παπαδόπουλος, ο Περιφερεαικός Σύμβουλος και τέως Βουλευτής Δημήτρης Κατσικόπουλος, οι Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Καλαβρύτων, Ανδρέας Ζυγούρας, Νίκος Μαγκαφάς και Νίκος Μαντάς, ο τέως Νομάρχης Αχαΐας κ. Πανταζής, ο εκπρόσωπος του αστυνομικού τμήματος Καλαβρύτων κ. Πατερέλης, ο πρόεδρος του Τ.Δ. Μανεσίου, Ιωάννης Κουτρουμάνης, του Τ.Δ. Τρεχλού, Ανδρέας Σπηλιόπουλος, το μέλος της Διοίκησης του Δημοτικού Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος κ. Φίλιππος Σαρδελιάνος, ο εκδότης της εφημερίδας “Ωρα των Καλαβρύτων” Νίκος Κυριαζής, εκπρόσωποι φορέων και Συλλόγων.
Ομιλία εκφώνησε ο εκπαιδευτικός Ανδρέας Κολοβός, με μία εξαιρετική και εμπεριστατωμένη ομιλία.
Συγκινητική ήταν η στιγμή που μίλησε ο κ. Κωνσταντίνος Κολοβός (Πρόεδρος Καλαβρυτινών Σίδνεϊ Αυστραλίας), ο οποίος έχασε την ημέρα εκείνη, μητέρα και αδερφή και ο ίδιος, μικρό παιδάκι είχε τραυματιστεί. Μαζί με τον αδελφό του που ζουν στην Αμερική, κατέθεσαν στεφάνι σκορπώντας ρίγοι συγκίνησης σε όλους τους παρευρισκομένους.