ΑΧΑΪΑ: Το Λιμενικό, για το κυνηγητό στην Πούντα – Τα δύο κλεμμένα φουσκωτά – Τι έδειξαν οι έρευνες

ΝΕΟΤΕΡΑ

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Νυδρίου, πρωινές ώρες χθες, για περιστατικό κλοπής δύο (02) ταχυπλόων σκαφών από τις θαλάσσιες περιοχές Μικρός Γιαλός Πόρου Λευκάδας και «ΔΕΣΙΜΙ» Λευκάδας αντίστοιχα.
Άμεσα ενημερώθηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ξεκίνησε επιχείρηση προς εντοπισμό των ανωτέρω σκαφών, τα οποία εντοπίστηκαν από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στη θαλάσσια περιοχή δυτικά Διακοφτού – Ακράτας, ενώ κατόπιν καταδίωξης που ακολούθησε, προσαιγιαλώθηκαν σε ακτή πλησίον του ακρωτηρίου «ΠΟΥΝΤΑΣ» Αχαΐας.
Οι χειριστές αυτών διέφυγαν από ξηράς, ενώ πραγματοποιήθηκε ευρεία επιχείρηση εντοπισμού τους στην ευρύτερη περιοχή Αιγιαλείας, Καλαβρύτων, Δερβενίου και Ακράτας με τη συμμετοχή τεσσάρων (04) περιπολικών σκαφών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., αεροσκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ελικοπτέρου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και με τη συνδρομή Αστυνομικών Αρχών, με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα.
Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Νυδρίου του Λιμεναρχείου Λευκάδας, τα κλαπέντα σκάφη αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους, ενώ παράλληλα με τους δράστες αναζητείται και ένα κλαπέν δίκυκλο όχημα το οποίο φέρεται να χρησιμοποιήθηκε από τους δράστες ως το μέσο διαφυγής τους.

 

 

ΝΕΟΤΕΡΑ

Κινηματογραφική επιχείρηση καταδίωξης δύο κλεμμένων σκαφών αναψυχής, πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στον Κορινθιακό κόλπο, στην οποία συμμετείχαν εναέριες, επίγειες και θαλάσσιες δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Αστυνομίας.
Σύμφωνα με έγκυρες πηγές , τα δύο ταχύπλοα σκάφη που ανήκουν σε έναν Βούλγαρο και σε έναν Ελληνα, είχαν κλαπεί τα μεσάνυχτα της Πέμπτης από την Λευκάδα και οδηγούνταν από άγνωστους χειριστές στον Κορινθιακό κόλπο, πιθανόν για να αποτελέσουν σε δεύτερο χρόνο μεταφορικά μέσα σε κάποια άλλη παράνομη δραστηριότητα.
Τα σκάφη είχαν εντοπιστεί νωρίς, λόγω του κρυφού συστήματος GPS που έφεραν. Όταν οι χειριστές των δύο κλεμμένων ταχύπλοων, διαπίστωσαν ότι δεν θα αργούσαν να συλληφθούν από το Λιμενικό, έβγαλαν τα δύο σκάφη στην παραλία Πούντας Διακοπτού, αποβιβάστηκαν δίπλα από τους λιγοστούς λουόμενους και εξαφανίστηκαν πεζοί, προς άγνωστη κατεύθυνση, προσπαθώντας να μην κινήσουν υποψίες.
Στην καταδίωξη συμμετείχαν τέσσερα σκάφη του Λιμενικού, ένα ελικόπτερο το οποίο αντικαταστάθηκε αργότερα από ένα αεροσκάφος και δυνάμεις της Αστυνομίας.

ΧΘΕΣ

Έρευνες διεξάγονται για τον εντοπισμό δύο τουλάχιστον ατόμων και πιθανών  συνεργών τους, οι οποίοι το πρωί στην παραλία Πούντας Διακοπτού , δίπλα στη δημοτική κατασκήνωση  «Μιχαλακοπούλειο» , με κλεμμένα σκάφη από την περιοχή της Λευκάδας έβγαλαν στην ξηρά ναρκωτικά και διέφυγαν με Ι.Χ φορώντας μάσκες

Ισχυρές δυνάμεις, συνεπικουρούμενες από ελικόπτερο και σκάφη του λιμενικού, «χτενίζουν» θάλασσα και στεριά  για τον εντοπισμό των διακινητών μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών.

Ισχυρή αστυνομική δύναμη βρίσκεται και στην Παλαιά Εθνική Οδό για ελέγχους.