Δόμνα Μιχαηλίδου: 2.000 ευρώ για κάθε γέννα από το 2020 – Έξτρα κίνητρα για τους κάτω των 30

Φέτος πήραν το voucher 27.000 περισσότεροι πολίτες, και από του χρόνου θα φροντίσουμε να μην μείνει κανένα παιδί απέξω, επισήμανε η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου.

Μέσα στην εβδομάδα ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των vouchers, όλοι οι αιτούντες για πρώτη χρονιά πήραν κάποιο voucher, είπε η υφυπουργός και ανέφερε ότι φέτος η ηγεσία του υπουργείου «κληρονόμησε» μια κατάσταση από την προηγούμενη κυβέρνηση, όμως από του χρόνου «θα φροντίσουμε να μην μείνει κανένα παιδί απέξω».

Παράλληλα η κυρία Μιχαηλίδου διευκρίνισε ότι το επίδομα των 2.000 ευρώ για κάθε γέννα από την 1/1/2020 θα είναι οριζόντιο: «Όλοι παίρνουν τα 2000 ευρώ, καθώς τα πρώτα έξοδα της γέννας είναι αποτρεπτικά για την οικογένεια», είπε και πρόσθεσε πως «εξετάζουμε να βάλουμε και εισοδηματικά κριτήρια, ώστε να διασφαλίσουμε την αίσθηση δικαίου».

Το επίδομα δεν θα αφορά μόνο στις γυναίκες κάτω των 30 ετών, όπως λάθος ερμηνεύτηκε, αλλά αντίθετα εμείς είπαμε πως σε αυτές τις περιπτώσεις που ένας νέος άνθρωπος αποφασίζει να κάνει οικογένεια, χρειάζεται να δώσουμε έξτρα κίνητρα, τα οποία και εξετάζουμε, είπε ακόμα η υφυπουργός Εργασίας.

Δύο είναι τα οριζόντια μέτρα που βοηθούν τις οικογένειες, διευκρίνισε η κυρία Μιχαηλίδου, αναφέροντας πως το δεύτερο μέτρο είναι τα 1000 ευρώ αφορολόγητο για κάθε παιδί.

Η κυρία Μιχαηλίδου επίσης διευκρίνισε πως όλα τα υφιστάμενα επιδόματα διατηρούνται, όπως για παράδειγμα το επίδομα ενοικίου. «Διατηρούνται τα επιδόματα και ενισχύονται, διότι ο πρωθυπουργός της χώρας έχει κοινωνική ατζέντα και κοινωνική πολιτική», είπε και πρόσθεσε πως η ηγεσία του υπουργείου σχεδιάζει ένα ενιαίο μητρώο δικαιούχων επιδομάτων, «ώστε να ξέρουμε πόσα επιδόματα παίρνει ο καθένας και να μην μείνει κανένας πολίτης που έχει ανάγκη, χωρίς επίδομα».