Χωρίς ασυλία σε 3 δικογραφίες ο Πάνος Καμμένος

Μετά τον Παύλο Πολάκη, σειρά για την τακτική δικαιοσύνη παίρνει και ο άλλοτε συγκυβερνήτης του Αλέξη Τσίπρα, ο Πάνος Καμμένος καθώς οι δικογραφίες που είχαν αποσταλεί στη Βουλή με το αίτημα της άρσης της βουλευτικής ασυλίας του επιστράφηκαν από τον πρόεδρο Κώστα Τασούλα ως είχαν στη Δικαιοσύνη που θα επιληφθεί για τα περαιτέρω.

Ο πρώην υπουργός Άμυνας δεν είναι πλέον βουλευτής και έτσι η Βουλή δεν έχει καμία αρμοδιότητα σε ό,τι αφορά τις δικαστικές εκκρεμότητές του.

Όπως αναφέρουν Τα Νέα, ο Καμμένος αντιμετωπίζει τις αξιόποινες πράξεις της εξύβρισης και της συκοφαντικής δυσφήμησης έπειτα από μήνυση εναντίον του από την πρώην υπουργό Ντόρα Μπακογιάννη.

Τον περασμένο Ιανουάριο, λίγα 24ωρα μετά την παραίτησή του από την κυβέρνηση λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών, σε ανάρτησή του ο Καμμένος την είχε αποκαλέσει «κομματάρχη Ερντογάν», ενώ η ίδια είχε κοινοποιήσει μέσω Twitter προς τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ: «Προς κότα τρίλειρη και μακροπουπουλάτη: Η μήνυση για τη συκοφαντική δυσφήμηση επανακατατίθεται. Τώρα δεν μπορείς να κρυφτείς πίσω από τον επαίσχυντο νόμο περί ευθύνης υπουργών.»

Στη Δικαιοσύνη επιστράφηκε από τον Κώστα Τασούλα και η δικογραφία κατά του Καμμένου μετά τη μήνυση εις βάρος του από τον πρώην υπουργό Εξωτερικών και ορκισμένο εχθρό του, Νίκο Κοτζιά, ο οποίος τον εγκαλεί για συκοφαντική δυσφήμηση και διασπορά ψευδών ειδήσεων για ανάρτηση σε κοινωνικά δίκτυα και συνεντεύξεις του σε τηλεοπτικούς σταθμούς για τις παραχωρήσεις συμβάσεων βίζας του ΥΠΕΞ σε εταιρείες συμφερόντων Σόρος και χρήση μυστικών κονδυλίων του ΥΠΕΞ για τη χρηματοδότηση ΜΜΕ των Σκοπίων.

Η τρίτη δικογραφία κατά Καμμένου που επιστρέφει στη Δικαιοσύνη αφορά τη μηνυτήρια αναφορά του δημοσιογράφου Ανδρέα Παπαδόπουλου εναντίον του για δυσφημιστικό κείμενο που αναρτήθηκε από τον πρώην υπουργό στο Twitter τον Ιούνιο του 2017.