ΠΑΤΡΑ: Πανηγυρίζει, σήμερα, το ιστορικό εξωκκλήσι της Αγίας Παρασκευής Ζάστοβας

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος σήμερα  Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019 θα εορτάσει το ιστορικό εξωκκλήσι της Αγίας Παρασκευής του οικισμού Ζάστοβας στους πρόποδες του Όρους Παναχαϊκού που ανήκει στην ενορία Ρωμανού.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

 

Οι προσκυνητές θα έχουν την ευκαιρία να προσκυνήσουν την θαυματουργική εικόνα της Μεγαλομάρτυρας Αγίας Παρασκευής, να γνωρίσουν την γραφική τοποθεσία που είναι κτισμένο αυτό το παλιό ιστορικό εξωκκλήσι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των διοργανωτών:

«Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας οι προσκυνητές θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν το κέρασμα του ναού και να έχουν ένα όμορφο πρωινό πικνίκ στην κοντινή βρύση με το δροσερό τρεχούμενο νερό κάτω από τα δροσερά πλατάνια της περιοχής. Επιπλέον θα μπορούν να απολαύσουν την πανοραμική θέα από το προαύλιο χώρο της εκκλησίας σε όλη την Πάτρα, τον πατραϊκό κόλπο μέχρι την όμορφη Κεφαλονιά.

Η διαδρομή είναι από τη:

ΠΑΤΡΑ –ΡΩΜΑΝΟΥ – ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΛΕΚΙΣΤΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΡΟ ΖΑΣΤΟΒΑ (Η διαδρομη είναι ασφαλτομένη και ο δρόμος έχει απέραντη θέα προς όλο τον πατραϊκό κόλπο, το νέο λιμάνι και τη γέφυρα Ρίου Αντιρρίου, τη Παλιοβούνα και το Μεσολόγγι).»