Δολοφονία στο Περιστέρι: Τα σενάρια που εξετάζει η ΕΛΑΣ

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες της ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό του δολοφόνου του 25χρονου Τούρκου κουρδικής καταγωγής που έχασε τη ζωή του από τις τρεις σφαίρες που δέχθηκε στο κεφάλι και την πλάτη το απόγευμα της Τετάρτης σε καφετέρια στο Περιστέρι.

Αυτό που προσπαθούν οι αστυνομικοί είναι να «χαρτογραφήσουν» το παρελθόν του 25χρονου ελπίζοντας ότι εκεί ίσως βρούν κάποιο στοιχείο που θα τους οδηγήσει στα κίνητρα ή και την ταυτότητα του δολοφόνου.

Ήδη την Πέμπτη κατέθεσε στη ΓΑΔΑ η σύζυγος του 25χρονου η οποία επίσης κατάγεται από την Τουρκία και δεν αποκλείεται να κληθεί ξανά από τους αστυνομικούς καθώς όσο περνούν οι ημέρες θα συνέρχεται από το σοκ της απώλεια της ζωής του νεαρού Τούρκου.

Τα στοιχεία που έχουν συλλέξει μέχρι στιγμής οι αστυνομικοί σε συνδυασμό με τις κινήσεις του δολοφόνου τους οδηγούν σε δύο σενάρια:

– το πρώτο θέλει να υπάρχει προσωπικό κίνητρο πίσω από τη δολοφονία λόγω της κίνησης του δολοφόνου να συνεχίσει να χτυπά με το όπλο το θύμα του όταν του έπεσε η γεμιστήρα από το 9αρι πιστόλι.

– το δεύτερο αφορά μια «στημένη» εκτέλεση λόγω κάποιας οικονομικής συναλλαγής που δεν είχε καλή εξέλιξη από παράνομη δραστηριότητα όπως π.χ. η διακίνηση προσφύγων ή κατασκευή πλαστών εγγράφων). Το σενάριο αυτό «δείχνει» η παρουσία ενός ανθρώπου που καθόταν μαζί με τον 25χρονο Τούρκο πριν τη δολοφονία του. Το άτομο αυτό ειχε σηκωθεί από το τραπέζι δευτερόλεπτα πριν την εμφάνιση του δολοφόνου και την πισώπλατη εκτέλεση.

«Όπλο» στα χέρια των αστυνομικών αποτελεί το υλικό από τις κάμερες της καφετέριας που ανήκει στον ηθοποιό Μάνο Παπαγιάννη καθώς σε αυτές έχουν καταγραφεί καρέ-καρέ όσα συνέβησαν το απόγευμα της Τετάρτης στο Περιστέρι.

Εντωμεταξύ την ώρα που οι κάτοικοι της περιοχής δυσκολεύονται να συνειδητοποιήσουν το μέγεθος της τραγωδίας, νέο υλικό γύρω από το στυγερό έγκλημα βλέπει το φως. Πρόκειται για ένα βίντεο-ντοκουμέντο, δευτερόλεπτα μετά την άγρια δολοφονία, στο οποίο καταγράφονται οι στιγμές πανικού στο Περιστέρι.

Στο οπτικό υλικό φαίνεται ξεκάθαρα ο τρόμος να κυριεύει προσωπικό και πελάτες, οι οποίοι προσπαθούν να συνειδητοποιήσουν τι συνέβη. Κυκλοφορώντας γύρω από τον τόπο του εγκλήματος κοιτάζουν με απορία και έκπληξη.