Διπλώματα: Τέλος στην ταλαιπωρία για τους ηλικιωμένους οδηγούς!

Τέλος στην ταλαιπωρία των ηλικιωμένων οδηγών που θέλουν να ανανεώσουν τα διπλώματά τους αναμένεται να βάλει άμεσα το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με ειδική εγκύκλιο που αναμένεται να έχει κατατεθεί το αργότερο έως τις 15 Αυγούστου.

Ειδικότερα σύμφωνα με όσα αναφέρει η εφημερίδα «Τα Νέα» οι ηλικιωμένοι οδηγοί με ηλικίες άνω των 74 ετών δεν θα εξετάζονται σε δοκιμασίες οδήγησης αλλά οι γιατροί θα αποφασίζουν αν είναι να θέση να οδηγούν ή όχι.

Μάλιστα οι γιατροί θα χορηγούν κάποιο πιστοποιητικό καταλληλότητας ή ακαταλληλότητας που θα επιτρέπει ή όχι την ανανέωση του διπλώματος.

Το υπουργείο Μεταφορών αρχικά με τροπολογία που θα κατατεθεί στη Βουλή έως τις 15 Αυγούστου σε κάποιο νομοσχέδιο θα αναστείλει για τουλάχιστον 6 μήνες τον περιβόητο νόμο Σπίρτζη ώστε να αποσυμφορηθούν οι Διευθύνσεις Μεταφορών στις Περιφέρειες καθώς στη λίστα αναμονής βρίσκονται πάνω από 100.000 υποψήφιοι οδηγοί!

Για το χρονικό διάστημα όπου καταργείται ο νόμος Σπίρτζη θα επανέλθει σε ισχύ το προηγούμενο καθεστώς και παράλληλα θα ετοιμαστούν οι αλλαγές που θέλει να πραγματοποιήσει η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.

Πέραν όμως των διπλωμάτων ο νόμος Σπίρτζη θα επανεξεταστεί στο σύνολό του και ειδικότερα σε θέματα που αφορούν στην ασφάλιση των υποψήφιων οδηγών αλλά και στη διαδικασία καταγραφής των πρακτικών εξετάσεων με κάμερες και μικρόφωνα.