Δίκη Χρυσής Αυγής: «Είδα ανθρώπους να φεύγουν σαστισμένοι» μετά τη δολοφονία Φύσσα

Η δίκη της Χρυσής Αυγής στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών συνεχίστηκε την Πέμπτη με την απολογία του Νίκου Τσορβά ο οποίος φέρεται να συμμετείχε στο τάγμα εφόδου τη βραδιά της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και μάλιστα φέρεται ως συνοδηγός του Γιώργου Ρουπακιά.

Κατά την απολογία του ο Νίκος Τσορβάς ήταν «κρατημένος» σε σχέση με όσα είχε καταθέσει αρχικά στην ανακρίτρια, ενώ χθες είχε απολογηθεί ο εξάδελφος του Αθανάσιος Τσορβάς.

Ο διάλογος της προέδρου με τον Νίκο Τσορβά είχε ως εξής:

Πρόεδρος: Είχε συνοδηγό ο Ρουπακιάς;
Κατηγορούμενος: Στην αρχή νόμιζα ότι είδα, αλλά ήταν άλλο αυτοκίνητο τελικά.
Πρόεδρος: Αναφέρεστε σε ένα χέρι που είχε απ’ εξω; Ήσασταν τόσο περιγραφικός….
Κατηγορούμενος: Δεν έγινε έτσι. Δεν είδα άλλο άτομο, σε άλλα αμάξια είδα συνοδηγούς με το χέρι απ’ έξω. Στου Ρουπακιά δεν είδα. Εγώ δεν περιέγραφα το αμάξι του Ρουπακιά. Είπα στην ανακρίτρια ότι στο αμάξι του Ρουπακιά δεν ήταν κανένας και περιέγραψα τί είδα στα άλλα οχήματα. Τότε χτύπησε το χέρι στο τραπέζι και είπε «λες ψέματα».
Πρόεδρος: Σε άλλο σημείο πάντως, λέτε ότι είδατε μόνο του το αμάξι και έλειπαν τα δύο άτομα…. Η περικοπή όμως της απολογία σας είναι πολύ αναλυτική… τα λέτε με πολύ λεπτομέρεια. Πώς κάθονταν…
Κατηγορούμενος: Τα έχω πει στην ανακρίτρια αλλά όχι για το αμάξι του Ρουπακιά. Δεν ξέρω πως έγινε αυτό.

Περί Παύλου Φύσσα

«Φυσιογνωμικά τον ήξερα από τις συναυλίες. Δεν τον ήξερα προσωπικά. Για αυτό και όταν είδα τη φωτογραφία του την επόμενη ημέρα στην τηλεόραση είπα ότι σαν να τον ξέρω», ισχυρίστηκε ότι δεν είδε καμία συμπλοκή στην Π. Τσαλδάρη, όπου βρέθηκε πεζός μαζί με τον συγκατηγορούμενό και εξάδελφό του, Αθανάσιο Τσορβά, που απολογήθηκε χθες Τετάρτη.

Ο Νίκος Τσορβάς έκανε λόγο για φωνές σαν να γινόταν τσακωμός. «Άκουσα φωνές σαν τσακωμός. Δεν ήταν σαν φωνές κατά τη διάρκεια πάλης. Υπήρχε μια κινητικότητα αλλά δεν είδα ανθρώπους να τσακώνονται. Υπήρχε ένταση αλλά όχι σωματική, μόνο με τις φωνές» είπε. Αναφορικά με τα όσα ο εξάδελφός του επεσήμανε χθες, ότι κάποιος φώναξε «σπάστε, Αστυνομία», ο Νικόλαος Τσόρβας το αρνήθηκε, λέγοντας πως εκείνος δεν άκουσε απολύτως τίποτα.

Κατά την απολογία του, υποστήριξε πως ο ίδιος και ο εξάδελφός του έλαβαν ένα sms να πάνε στα γραφεία της τοπικής Νίκαιας, ωστόσο δεν βρήκαν κανέναν εκεί. Φεύγοντας, όπως είπε, είδε το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Γ. Ρουπακιάς θεωρώντας πως θα πήγαιναν για διανομή φυλλαδίων ή για μία τροφοδοσία. Τον ακολούθησαν χωρίς όμως να αντιληφθούν κάτι πέρα από άτομα συγκεντρωμένα σε διάφορα σημεία κοντά στην καφετέρια «Κοράλλι» και στην Π. Τσαλδάρη. Αφού ο Γ. Ρουπακιάς πάρκαρε ανάποδα στην Π. Τσαλδάρη, ο ίδιος με τον εξάδελφό του είδαν πως ο κόσμος διαλυόταν: «Είδα ανθρώπους να φεύγουν σαστισμένοι, σαν κάτι να έχει γίνει».

Πρόεδρος: Περιέργεια για το τί είχε γίνει, δεν είχατε;
Κατηγορούμενος: Είχα, αλλά περισσότερο ήθελα να φύγω. Αν συνέβαινε κάτι με τον Ρουπακιά θα το μάθαινα την επόμενη ημέρα….
Πρόεδρος: Γιατί πήγε το μυαλό σας στο Ρουπακιά;
Κατηγορούμενος: Γιατί ο Ρουπακιάς σταμάτησε. Αυτόν ήξερα, αυτός με ενδιέφερε. Είδα το αυτοκίνητο στην Τσαλδάρη ανάποδα αλλά μέχρι εκεί.

Για τη διανομή τροφίμων

Κατηγορούμενος: Τα τρόφιμα τα αγόραζαν ο ίδιοι οι βουλευτές, έβαζαν ρεφενέ.
Πρόεδρος: Οποίος ερχόταν μπροστά σας, δίνατε;
Κατηγορούμενος: Όσοι περνούσαν έπαιρναν. Δεν υπήρχε πρόβλημα. Δεν γινόταν κανένας έλεγχος. Τον Πατέλη τον ενδιέφεραν οι οικογένειες που είναι πολύτεκνες ή με ηλικιωμένους.
Πρόεδρος: Αν ερχόταν κάποιος αλλοδαπός;
Κατηγορούμενος: Δεν ερχόντουσαν. Δεν είδα ποτέ…
Πρόεδρος: Γιατί; Δεν είχαν ανάγκη οι αλλοδαποί;
Κατηγορούμενος: Τι να σας πω. Δεν με ενδιέφερε αν κάποιος ήταν αλλοδαπός ή όχι. Το κόμμα είχε προτεραιότητα τους Έλληνες, γιατί είναι εθνικιστικό. Δεν θα τον διώχναμε. Δεν συνέβη ποτέ κάτι τέτοιο.
Πρόεδρος: Η θέση σας σε σχέση με τους αλλοδαπούς
Κατηγορούμενος: Έχω φίλους αλλοδαπούς.
Πρόεδρος: Είπατε ποτέ «να φύγεις από τη χώρα μου πήγαινε στη δική σου»;
Κατηγορούμενος: Δεν είχε τύχει…
Πρόεδρος: Έτυχε να ακούσετε κάποιον άλλο;
Κατηγορούμενος: Μπορεί να έτυχε. Με τους λαθρομετανάστες είχαμε πρόβλημα, όχι με τους μετανάστες. Κι οι συζητήσεις που κάναμε, είναι ότι αυτοί είναι χάλια εδώ πέρα, πως κάνουν, τί κάνουν.