Διαδοχικά ρεκόρ για τα ελληνικά ομόλογα: Στο 1,995% η απόδοση

Το ένα ιστορικό χαμηλό μετά το άλλο σπάει η απόδοση των ελληνικών ομολόγων υποχωρώντας σήμερα στο 1,995% για το 10ετές, που υποχωρεί κατά 0,80%. Παράλληλα, η απόδοση του 5ετούς υποχωρεί κατά 2,84% στο 1,025%. Την ίδια ώρα σε ρυθμούς ράλι κινούνται και τα υπόλοιπα ομόλογα της Ευρωζώνης.

Με όλα τα βλέμματα στραμμένα στη συνεδρίαση της ΕΚΤ, η πλειοψηφία των αναλυτών αναμένει τη διατήρηση του guidance της Κεντρικής Τράπεζας, περιμένοντας παράλληλα τον Σεπτέμβριο για την προσαρμογή της νομισματικής πολιτικής.

Ωστόσο, κάποιοι εξ αυτών θεωρούν ότι υπάρχει μια πιθανότητα μείωσης των επιτοκίων από τώρα, δεδομένων των αδύναμων στοιχείων PMI , τόσο σε Ευρώπη, όσο και σε Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Υπενθυμίζεται πως στις 2 Αυγούστου αναμένεται η αξιολόγηση της Ελλάδας από τη Fitch, με την αγορά να αναμένει αναβάθμιση τουλάχιστον των προοπτικών της χώρας από σταθερές σε θετικές, και ακολουθεί στις 23 Αυγούστου η Moody’s.

Σήμερα συνεδριάζει και η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας, για πρώτη φορά μετά την αποπομπή του κεντρικού τραπεζίτη από τον πρόεδρο Ερντογάν.

Το αμερικανικό διετές μειώθηκε κατά μια μονάδα βάσης σε ό,τι αφορά την απόδοση που υποχωρεί στο 1,81%.

Πίσω στην Ευρώπη, η απόδοση του γερμανικού 10ετούς τίτλου υποχώρησε κατά μια μoνάδα βάσης στο -0,39%, σε χαμηλό τριών εβδομάδων, καταγράφοντας την έβδομη κατά σειρά μείωση.

Αποκλιμάκωση και στις αποδόσεις των ομολόγων της περιφέρειας, με το ιταλικό 10ετές στο 1,474% υποχωρώντας κατά 1,54%.

Στην Ισπανία ο 10ετής τίτλος υποχωρεί κατά 8,93% στο 0,316, ενώ στην Πορτογαλία η απόδοση του 10ετούς υποχωρεί κατά 7,04% στο 0,396.

Αποκλιμάκωση παρατηρείται και στο 10ετές της Ιαπωνίας, με την απόδοση να μειώνεται κατά μια μ.β. Στο -0151%, φθάνοντας το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών εβδομάδων, μετά από ένα πτωτικό σερί εννέα συνεδριάσεων.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr