Στη Βουλή ο Πολάκης για την ηχογράφηση της συνομιλίας με τον Στουρνάρα

Ανεβαίνουν οι τόνοι από σήμερα, Τετάρτη (24/07) στη Βουλή καθώς αναμένεται να συζητηθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας το εισαγγελικό αίτημα που διαβιβάστηκε για την άρση ασυλίας του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη για δύο συγκεκριμένες υποθέσεις.

Οπως έγινε γνωστό από χθες, Τρίτη (23/07) η πρώτη υπόθεση αφορά την καταγραφή της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε ο πρώην υπουργός με το διοικητή της τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα. Η δικογραφία για την υπόθεση έχει διαβιβαστεί στη Βουλή από την εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας και αφορά στο κακούργημα της παράνομης καταγραφής τηλεφωνικής συνομιλίας.

Η δεύτερη υπόθεση
Την ίδια ώρα, η δεύτερη υπόθεση αφορά τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε εναντίον του Παύλου Πολάκη ο πρώην πρόεδρος των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ, Σταμάτης Πουλής για συκοφαντική δυσφήμιση.

Σημειώνεται ότι λίγες στιγμές αφότου ενημερώθηκε από την αρμόδια υπηρεσία της Επιτροπής Δεοντολογίας ότι πρέπει να παρουσιαστεί για να δώσει εξηγήσεις για τις δύο υποθέσεις, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο Παύλος Πολάκης τόνισε ότι ο ίδιος δεν θα ζητήσει την άρση ασυλίας του, αλλά την εφαρμογή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, ενώ κάλεσε τη ΝΔ να συστήσει Προανακριτική Επιτροπή.