Και επισήμως πρωθυπουργός της Βρετανίας ο Μπόρις Τζόνσον

Και επισήμως από σήμερα το απόγευμα πρωθυπουργός της Βρετανίας ο Μπόρις Τζόνσον αφού η βασίλισσα του ανέθεσε τον σχηματισμό κυβέρνησης και εκείνος αποδέχτηκε αυτήν την εντολή.

Στις πρώτες του δηλώσεις ο νέος πρωθυπουργός τόνισε ότι «εκείνοι που στοιχηματίζουν εναντίον της Βρετανίας θα χάσουν τα πάντα».

Αναφερόμενος στο Brexit, δεσμεύτηκε για άλλη μια φορά ότι η Βρετανία θα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Οκτωβρίου, χωρίς «εάν» και «όμως».

«Η δουλειά μου είναι να κάνω τους δρόμους πιο ασφαλείς (…) Η δουλειά μου είναι να διασφαλίσω ότι τα παιδιά σας θα λάβουν εξαιρετική παιδεία», συνέχισε.

Διαδηλωτές προσπάθησαν να εμποδίσουν τον Τζόνσον να φτάσει στο Μπάκιγχαμ

Στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, όπου η βασίλισσα Ελισάβετ πρόκειται να του αναθέσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, έφτασε λίγο πριν τις 17:00 (ώρα Ελλάδος) ο νέος ηγέτης των Συντηρητικών Μπόρις Τζόνσον. Ωστόσο, ομάδα διαδηλωτών της Greenpeace προσπάθησε να αποκλείσει τον δρόμο που ακολουθούσε η αυτοκινητοπομπή ενόψει της άφιξής του. Σε ανάρτησή της στο Twitter, η Greenpeace ανέφερε πως τα μέλη της οργάνωσης ήθελαν να παραδώσουν στον επόμενο πρωθυπουργό της Βρετανίας μια επιστολή κρίσιμης σημασίας, η οποία περιέχει τις απαντήσεις για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που έχει δημιουργηθεί λόγω της κλιματικής αλλαγής.