(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Αγρυπνία στο ναό Ζωοδόχου Πηγής Ριγανοκάμπου

?????????????
Με μεγάλη κατάνυξη και ευλάβεια τελέστηκε χθες Τρίτη 23/7 προς ξημερώματα Τετάρτης 24/7 Ιερά Αγρυπνία μετ΄αρτοκλασίας στον Ναό Ζωοδόχου Πηγής (Παναγίτσα), Παρεκκλήσιον της ενορίας Αγίας Ειρήνης Ριγανοκάμπου, επί τη εορτή μνήμης της Αγίας Χριστίνης Μεγαλομάρτυρος. Την τέλεση επιμελήθηκε ο Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίας Ειρήνης Ριγανοκάμπου, πατήρ Ειρηναίος Σωτηρόπουλος, παρουσία πλήθους πιστών.
Προσκυνητές από τον Ριγανόκαμπο, την Εγλυκάδα, τον Ρωμανό, την Περιβόλα, την περιοχή Γηροκομείου, τον Γλαύκο, το Πετρωτό αλλά και από το κέντρο της πόλεως των Πατρών, έφτασαν στο γραφικό ξωκλήσι που βρίσκεται πλησίον των βορειοδυτικών ορίων του οικισμού Ρωμανός κοντά στην Περιμετρική και τον Λυκοχορό, για να ασπαστούν την εικόνα της Αγίας Χριστίνης Μεγαλομάρτυρος, να ανάψουν ένα κεράκι ευλάβειας και να προσευχηθούν.

?????????????

Η χθεσινοβραδινή αγρυπνία στο μικρό ναό προσέφερε στους προσκυνητές μοναδικά αισθήματα αγαλλίασης και ευφροσύνης υπό το λιγοστό φως των κεριών και των καντηλιών, με τους ήχους των βυζαντινών ψαλμωδιών αλλά και με τη δροσιά από τα πολλά και ψηλά κυπαρίσσια που περιβάλλουν το πανέμορφο εκκλησάκι και συνάμα με την νυχτερινή αύρα από την ανάμιξη των ψυχρών ρευμάτων του “Κατεβατού” του Ρωμανού και της ρεματιάς του Λυκοχορού.
Με την ολοκλήρωση της Αγρυπνίας και ύστερα από το αντίδωρο και τον άρτο, στο εκκλησίασμα προσφέρθηκαν γλυκίσματα και αναψυκτικά. Φεύγοντας ευχήθηκαν όλοι να καθιερωθεί εφεξής στο εκκλησάκι της Ζωοδόχου Πηγής η τέλεση της Ιεράς Αγρυπνίας επί τη εορτή της Αγίας Χριστίνης Μεγαλομάρτυρος δεδομένης και της αναγκαιότητας να διατηρηθεί η θρησκευτική μνήμη.
Χρόνια πολλά, χρόνια καλά και με υγεία για όλον τον κόσμο!