ΑΧΑΪΑ: Το Θερινό σχολείο της Μαθηματικής Εταιρείας

Το Παράρτημα Αχαΐας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας διακρίνεται μεταξύ άλλων και για τις πολλαπλές και πολυεπίπεδες δράσεις του που βασικό στόχο έχουν την προβολή της μαθηματικής επιστήμης στο ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον με εξωστρέφεια και πλουραλισμό.
Μία από τις δράσεις αυτές είναι και το θερινό σχολείο που διοργάνωσε με επιτυχία για δεύτερη χρονιά φέτος από τις 18 έως τις 28 Ιουνίου 2019. Το ξεχωριστό αυτό σχολείο παρακολούθησαν 75 μαθητές, 200% επιπλέον από πέρυσι που λειτούργησε για πρώτη φορά. Μαθητές που μόλις τελείωσαν το Δημοτικό, μαθητές που μόλις τέλειωσαν τις προαγωγικές εξετάσεις του Γυμνασίου μαζί με μια ομάδα ταλαντούχων μαθητών του Λυκείου, δήλωσαν το παρόν σε ένα διαφορετικό εκπαιδευτικό κάλεσμα.
Το πρόγραμμα περιλάμβανε τρίωρη διδασκαλία (6.00-9.00 μμ) καθημερινά πλην σαββατοκύριακου σε αίθουσες του 11ου ΓΕΛ Πατρών εξοπλισμένες με υπολογιστές και προτζέκτορες.
Το εγχείρημα αυτό έτυχε θερμής αποδοχής από μαθητές και γονείς και ήταν προϊόν συλλογικής και πολύμηνης προσπάθειας από τα μέλη της ΕΜΕ. Βασικός στόχος του ήταν οι μαθητές της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής να ενθαρρυνθούν ώστε να συμμετέχουν ενεργά στην ανακάλυψη, την θεμελίωση και την διερεύνηση της μαθηματικής γνώσης μέσω θεμάτων από την Άλγεβρα, την Θεωρία Αριθμών, την Κλασική Γεωμετρία, την Αστρονομία, τους Λογαρίθμους, την Επαγωγή, τη Μουσική, την Επιστήμη των Υπολογιστών, τις στρατηγικές επίλυσης προβλημάτων.
Τα αποτελέσματα της αξιολόγησης του θερινού σχολείου, που ζητήθηκε από την οργανωτική του επιτροπή τόσο από τους συμμετέχοντες μαθητές όσο και από τους γονείς τους, δικαίωσαν τις προσπάθειες όλων των εμπλεκομένων μερών και επιβράβευσαν την κοπιώδη προετοιμασία και την πολύ καλή οργάνωση του θερινού σχολείου.
Τέλος, θερμές ευχαριστίες στην πατρινή εταιρεία αναψυκτικών Λουξ που χάρις στην ευγενική της προσφορά τα διαλείμματα έγιναν δροσερότερα για μαθητές και διδάσκοντες.
Για τη Διοικούσα Επιτροπή
Ο Πρόεδρος Η Γραμματέας
Κουτσοδήμας Γεώργιος Αλεξοπούλου Αθηνά