Η ομάδα του Μπόρις Τζόνσον

To βάπτισμα του πυρός θα λάβει τις πρώτες εκατό ημέρες ο νέος ηγέτης των Τόρις και πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, με το καυτό θέμα του Brexit να καταλαμβάνει περίοπτη θέση στην ατζέντα του.

Ο εκκεντρικός Τζόνσον περνάει το κατώφλι της Ντάουνινγκ Στρητ έχοντας στο πλευρό του τους στενούς του συνεργάτες. Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, η ομάδα του θα έχει άρωμα γυναίκας, πολιτικούς αναλυτές και πρώην δημοσιογράφους.

Έχοντας στο πλευρό του δοκιμασμένα στελέχη, ο Τζόνσον ετοιμάζεται να δώσει μάχη με το χρόνο.

1ον:Πρώτα πρέπει να συμφιλιώσει το διχασμένο του κόμμα του

2ον : Πρέπει να κάνει καλή εντύπωση στην πρώτη του δημόσια εμφάνιση στην παγκόσμια σκηνή στη σύνοδο των G7 στη Γαλλία (24-26 Αυγούστου).
3ον: Το μεγάλο στοίχημα για τον νέο ηγέτη των Συντηρητικών είναι η 31η Οκτωβρίου, ημερομηνία- σταθμός για την αποχώρηση της χώρας πάση θυσία από την Ε.Ε.

Η φάλαγγα που θα στελεχώνει τον Τζόνσον

Η Βικτόρια Άτκινς και η Έλεν Γουάτλι, είναι δύο από τα «κορίτσια» του Τζόνσον τα οποία θα λάβουν καίρια χαρτοφυλάκια, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Telegraph».

Η Βικτώρια Άτκινς, υπουργός υπεύθυνη για θέματα ναρκωτικών της κυβέρνησης της Μέι, είναι γνωστή για τις θέσεις της κατά της αποποινικοποίησης της κάνναβης.

Η 43χρονη Έλεν Γουάτλι είναι βουλευτής των Συντηρητικών, μητέρα τριών παιδιών,και τάσσεται υπέρ ενός ευέλικτου ωραρίου εργασίας υπό προυποθέσεις.

Τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας του είναι κυρίως πολιτικοί αναλυτές και χρειάζονται επειγόντως στιλιστικές συμβουλές , όπως σχολιάζει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».

Γουίλ Γουόλντεν

Εργάστηκε στο πλευρό του Τζόνσον όταν ήταν δήμαρχος του Λονδίνου. Διετέλεσε διευθυντής Επικοινωνίας μεταξύ των ετών 2008 και 2016.
Είχε δεχθεί επικριτικά σχόλια για τον παχυλό μισθό του.
Ο Γουάλντεν,είναι «παλιά καραβάνα» της δημοσιογραφίας. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος στο BΒC.

Λι Κέιν

Πρώην δημοσιογράφος και επί πολλά χρόνια συνεργάτης του Μπόρις Τζόνσον.
Ο 37χρονος Βρετανός έχει εργαστεί ως σύμβουλος σε γραφεία υπουργών.
Ακολούθησε τον Τζόνσον στο υπουργείο Εξωτερικών όταν η Μέι του εμπιστεύτηκε το χαρτοφυλάκιο. Θα μπορούσε να αναλάβει διευθυντής Επικοινωνίας στην Ντάουνινγκ Στρητ.

Λίαμ Μπουθ Σμιθ

Πρώην «αφεντικό» του think-tank «Localis» και ειδικός σύμβουλος του υπουργού Στέγασής Τζέιμς Μπροκενσάιρ.
Έχει συγγράψει άρθρα για οργανισμούς μέσων μαζικής ενημέρωσης κι έχει συχνές τηλεοπτικές εμφανίσεις στο δίκτυο «Sky News».

Λουτσία Xόντγκσον

Ειδική σύμβουλος της πρώην επικεφαλής της Bουλής των Κοινοτήτων Αντρέα Λίντσομ. Έχει πτυχίο Πολιτικής Επικοινωνίας στο Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως λογογράφος. Έχει δηλώσει ουκ ολίγες φορές ότι ακόμα κι ένας «χαρισματικός ομιλητής», πρέπει να προετοιμαστεί καλά εάν θέλει να κερδίσει το κοινό.

Μπεν Γκασκόιν

Ένας ακόμη παλαιός συνεργάτης του Μπόρις Τζόνσον. Εργάστηκε στο πλευρό του κατά τη διάρκεια της θητείας του ως δημάρχου του Λονδίνου.
Υπήρξε διευθυντής εταιρείας δημοσίων σχέσεων.

Νίκη ντα Κόστα

Ένα μέλος της ομάδας Μπόρις με εμπειρία της εσωτερικής λειτουργίας του Ντάουνινγκ Στρητ.
Διετέλεσε διευθύντρια νομοθετικών υποθέσεων στη Ντάουινγκ Στρητ υπό την Τερέζα Μέι .

Σέλι Γουίλιαμς Γουόκερ

Εργάστηκε στο παρελθόν με τον Μπόρις Τζόνσον όταν ήταν στο υπουργείο Εξωτερικών. Θεωρείται γενικά χαμηλών τόνων.