Φωτιά στη Ραφήνα ακριβώς ένα χρόνο μετά το Μάτι – Συναγερμός στην Πυροσβεστική

Φωτιά ξέσπασε πριν από λίγη ώρα στη λεωφόρο Μαραθώνος στη συμβολή της με την οδό Ροδοδάφνης, στη Ραφήνα.  Άμεσα έσπευσαν στο σημείο πυροσβεστικές δυνάμεις και επιχειρούν 62 πυροσβέστες, 48 οχήματα, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων, 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 4 Ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη.

Φωτιά στη Ραφήνα στην περιοχή της Αναλήψεως

«Η φωτιά είναι σε εξέλιξη, έχουμε σηκώσει τα εναέρια και έχουμε απομακρύνει κάποιο κόσμο», είπε σε επικοινωνία του με το protothema.gr ο γενικός γραμματέας πολιτικής προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς που έσπευσε στην περιοχή.

rafina_fwtia_dromos

Η φωτιά ξέσπασε ακριβώς ένα χρόνο μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι. Σήμερα, βρίσκονται σε εξέλιξη καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τα 102 θύματα της μαύρης Δευτέρας του περσινού Ιουλίου, που ξεκίνησαν το πρωί με μνημόσυνο.


Η φωτιά ξέσπασε σε οικοπεδικό χώρο και έχει επεκταθεί σε πευκόφυτη περιοχή. Παράλληλα, δόθηκε εντολή να διακοπεί η κυκλοφορία στη λεωφόρο Μαραθώνος από τη συμβολή της με τη Φλέμινγκ έως την οδό Αργιθέας.

Φωτιά και στον Βαρνάβα 

Νέα φωτιά όμως, έχει ξεσπάσει εδώ και λίγη ώρα στην περιοχή του Βαρνάβα.  Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από την Πυροσβεστική, στις 15:27, σήμερα, εκδηλώθηκε πυρκαγιά, σε δασική έκταση, στον Βαρνάβα, με τοπωνύμιο Κοκορέτζιζα, του δήμου Μαραθώνα, στην Αττική. Άμεσα έσπευσαν στο σημείο πυροσβεστικές δυνάμεις και επιχειρούν 13 πυροσβέστες με 5 οχήματα, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων και 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) βρίσκεται ήδη στην περιοχή, διερευνώντας τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

fotiarafina-768x1024
fotiarafina2-768x1024
fotiarafinacover-768x580