ΑΧΑΪΑ: Οι δυνατοί άνεμοι «σήκωσαν» το sea track – Παρέμβαση ΑμΕΑ για επαναλειτουργία του συστήματος πρόσβασης στη θάλασσα

“Ξηλώθηκε” από τους δυνατούς ανέμους το σύστημα πρόσβασης ΑμεΑ στη θάλασσα, στην παραλία της Κάτω Αχαΐας!

Ευτυχώς, δεν τραυματίστηκε κανείς και δεν υπήρχαν παρατράγουδα. Όμως, το θέμα είναι ότι εδώ και μέρες το sea track βρισκόταν σε αυτή την κατάσταση που βλέπετε στη φωτογραφία.

Ο σύλλογος παραλίας Καλαμακίου Κ. Αχαΐας, προχώρησε σε σχετική καταγγελία, την ώρα που υπήρχαν ήδη δυνατές φωνές διαμαρτυρίας από ανθρώπους με ειδικές ανάγκες, οι οποίοι εξυπηρετούνται από το ένα και μοναδικό (δυστυχώς) σύστημα πρόσβασης στη θάλασσα στην ακτογραμμή της δυτικής Αχαΐας. Τί σημαίνει αυτό; Καθημερινά, άνθρωποι που δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση σε άλλα σημεία, “ταξιδεύουν” από πολλές περιοχές της Αχαΐας για να απολαύσουν το μπάνιο τους στην παραλία της Κάτω Αχαΐας (λίγα μέτρα από το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής).

Τελικά οι φωνές, που έφτασαν στην Περιφέρεια, η οποία είναι αρμόδια για τη λειτουργία και τη συντήρηση του συστήματος, είχαν ανταπόκριση από τον περιφερειακό σύμβουλο Αντώνη Χαροκόπο.

Ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχει δώσει εντολή στα συνεργεία της Περιφέρειας, να μεταβούν στο σημείο και να αποκαταστήσουν τη λειτουργία του συστήματος. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, φαίνεται εκτός από τον δυνατό άνεμο που έκανε τη ζημιά, να έχει προκληθεί και άλλη, πιθανώς από κλοπή υλικού. Όλα αυτά, θα διερευνηθούν από το αρμόδιο κλιμάκιο, ελπίζουμε σύντομα καθώς βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού.

“Υπεύθυνος για την σωστή λειτουργία των seatrack είναι η Περιφέρεια Δυτ.Ελλάδος και συγκεκριμένα ο αντιπεριφερειάρχης κ.Γρ.Αλεξόπουλος. Εγώ απευθύνθηκα στον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο σε θεματα υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης κ.Αντώνη Χαροκόπο και με διαβεβαίωσε ότι θα επιληφθεί του θέματος και μάλιστα τη Δευτέρα 22/7,θα έλθει συνεργείο για να το επισκευάσει.Τον ευχαριστούμε θερμά!”, σημειώνει το προεδρείο του συλλόγου Καλαμακίου.