(ΦΩΤΟ-ΝΕΟΤΕΡΑ)-ΑΧΑΪΑ: Κόπηκαν Κοτρωνιάς – Τσούρας -Παπανικολάου – Αποστολόπουλος – Αλλαγές στην τοπική ΕΛ.ΑΣ

ΝΕΟΤΕΡΑ

Ποιοι ταξίαρχοι κόβονται και ποιοι προάγονται, Όλα τα ονόματα

ΝΕΟΤΕΡΑ

Αλλαγές επέρχονται στην τοπική ηγεσία της ΕΛΑΣ (Πάτρα- Αχαΐα-Δυτική Ελλάδα) μετά τις σημερινές κρίσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες του SkaiPatras.gr αποστρατεύεται με τον βαθμό του Υπιοστρατήγου ο μέχρι σήμερα ταξίαρχος – γενικός αστυνομικός διευθυντής Δυτικής Ελλάδος Νικόλαος Κοτρωνιάς.
Αναμένονται κατά συνέπεια μεγάλες ανακατατάξεις στα πρόσωπα της Α.Δ Αχαΐας

ΝΕΟΤΕΡΑ

Άρωμα Κρήτης έχει η τριάδα στη φυσική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας: Με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη, τοποθετήθηκαν οι
Αντιστράτηγοι της Ελληνικής Αστυνομίας, ως ακολούθως:
Ανδρέας Δασκαλάκης, ως Υπαρχηγός του Σώματος.
Κωνσταντίνος Σκούμας, ως Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος.
Κωνσταντίνος Λαγουδάκης, ως Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας.
Ανδρέας Βασιλόπουλος, ως Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος.

ΝΕΟΤΕΡΑ

Επτά Υποστράτηγοι θα φορέσουν πολιτική περιβολή, καθώς πριν από λίγο ολοκληρώθηκαν και οι κρίσεις των Υποστρατήγων. Οι κύριοι Σκούμας, Λαγουδάκης και Βασιλόπουλος προήχθησαν, όπως
ανέφεραν οι πληροφορίες του bloko.gr.

ΝΕΟΤΕΡΑ

Ολοκληρώθηκαν οι κρίσεις των αντιστρατήγων και σύμφωνα με πληροφορίες , διατηρήθηκε στην ενέργεια καταλαμβάνοντας τη θέση του υπαρχηγού, ο Ανδρέας Δασκαλάκης, παρότι είχε συνταχθεί αναφανδόν υπέρ του Πατρινού αρχηγού  Άρη Ανδρικόπουλου στο δεκάμηνο της θητείας του, ερχόμενος σε “διάσταση” με τον κ. Καραμαλάκη, με αποτέλεσμα τη συντονισμένη προσπάθεια υπονόμευσης του, επικράτησαν τα μεγάλα και … τα καλά συμφέροντα.

Στο πλαίσιο αυτό, αποστρατεύονται, εκτός της κ. Τσιριγώτη και οι κ.κ. Δραγατάκης και  ο Πατρινός Ανδρέας Αποστολόπουλος.

Δείτε το Προεδρικό Διαταγμα με το οποίο αποστρατεύονται οι τρεις Αντιστράτηγοι της ΕΛ.ΑΣ.

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο

 

Οι κρίσεις θα συνεχιστούν στο βαθμό του υποστρατήγου, με τους τρεις πρώτους στην ιεραρχία (Σκούμας, Λαγουδάκης, Βασιλόπουλος) να προάγονται, ενώ αξιόπιστες πηγές σημειώνουν ότι και οι κρίσεις σε ταξίαρχους και διευθυντές θα είναι “ελαφρές” αλλά με αρκετούς “τσιμπητούς”.

 

ΝΕΟΤΕΡΑ

Σύμφωνα με πηγές ενημέρωσης ξεκίνησαν οι έκτακτες κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ. υπό τον νέο Αρχηγό του Σώματος, αντιστράτηγο Μιχάλη Καραμαλάκη.

Αρχικά θα κριθούν οι Αντιστράτηγοι και έπεται και συνέχεια.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με Προεδρικό Διάταγμα που υπεγράφη πριν λίγες ημέρες οι θέσεις των αντιστρατήγων μειώνονται κατά μια.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Την Παρασκευή μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ και την επιλογή του νέου Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, αναμενόταν να συνεχίσουν οι Κρίσεις και στους υπόλοιπους βαθμούς.

Ωστόσο, ο σεισμός που σημειώθηκε στην Αττική, ανέτρεψε τα σχέδια, δεδομένου ότι οι υπηρεσιακοί παράγοντες, επέλεξαν να βρίσκονται στα Κέντρα επιχειρήσεων και στις θέσεις οι οποίες τους έχουν ανατεθεί, ώστε να διαχειριστούν την κατάσταση με υπευθυνότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεδομένης της κατάστασης και εκτός απροόπτου η έναρξη των Κρίσεων αναμένεται σήμερα Τρίτη .

Υπηρεσιακοί παράγοντες επισημαίνουν  ότι πρόθεση όλων είναι να κυλήσει γρήγορα η διαδικασία, ώστε να επανέλθει η πολυπόθητη ηρεμία στο Σώμα, ενώ το σενάριο που προβλέπει περιορισμένες αλλαγές (κυρίως) σε θέσεις “κλειδιά” φαίνεται να κερδίζει έδαφος.

Υπενθυμίζουμε ότι με το Π.Δ. 85/2019 που δημοσιεύτηκε προχθές στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως καταργήθηκε μία θέση Αντιστρατήγου.

Για την Πάτρα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον αποκτά η τύχη του Πατρινού Αντιστράτηγου Ανδρέα Αποστολόπουλου.
Από αυτές κρίνεται, πολύ πιθανά και η τοπική ηγεσία της ΕΛΑΣ, αφού ο σημερινός Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας – Ταξίαρχος Νικόλαος Κοτρωνιάς, κρίνεται για Υποστράτηγος και με μία τέτοια εξέλιξη ίσως επέλθουν αλλαγές στη σύνθεση της Αστυνομίας Διεύθυνσης Αχαΐα