Σαουδάραβας πρίγκιπας στην Ελλάδα για επένδυση στο «διαμάντι του Αιγαίου»

Πριν από δύο εβδοάδες, έφτασε στο αεροδρόμιο της Σκιάθου, με ιδιωτικό αεροπλάνο, ο διάδοχος του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκιπας Mohammad bin Salman. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο λόγος της επίσκεψής του δεν ήταν μόνο οι διακοπές, αλλά το ενδιαφέρον του Σαουδάραβα μεγιστάνα (επικεφαλής της Saudi Aramco), για το νησάκι Τσουγκριά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του BnB Daily, ο πρίγκιπας θέλει να επενδύσει τουριστικά στο νησάκι, το οποίο αποτέλεσε στο παρελθόν πόλο έλξης πολλών διασημοτήτων και επιχειρηματιών.

Η προσέγγιση του νησιού γίνεται με τουριστικά πλοιάρια από το λιμάνι της Σκιάθου ή από το λιμανάκι των Αχλαδιών. Δεν υπάρχει τιμή για αυτό το διαμάντι του Αιγαίου δηλώνει στο BnB Daiy ο Δήμαρχος Σκιάθου, Θοδωρής Τζούμας, προσθέτοντας πως η όποια επένδυση θα ευνοεί και θα είναι προς όφελος της Σκιάθου.

Το ιδιοκτησιακό καθεστώς της νησίδας ίσως αποτελεί και το γρίφο, που πρέπει να λύσει ο υποψήφιος επενδυτής. Ανήκει στο Ίδρυμα Επιφανειάδη και στους απογόνους του Καρόλου Φιξ. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος είναι πενταμελές, και θα πρέπει (σύμφωνα με το καταστατικό του) να αποφασιστεί παμψηφεί η πώληση του ακινήτου και μάλιστα με ρήτρα, που θα προβλέπει ότι η αξιοποίηση θα γίνει με όφελος για το νησί της Σκιάθου και των κατοίκων τou. Ένα μικρό ποσοστό του νησιού εμφανίζεται να ανήκει και στην Ιερά Μονή Ευαγγελίστριας Σκιάθου.

Το νησί εμφανίζεται ως ιδιοκτησία της μονής Ευαγγελίστριας της Σκιάθου, καθώς και των επιχειρηματικών οικογενειών Επιφανειάδη και Φιξ. Τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στο στόχαχτρο επιχειρηματιών για την αγορά του. Ο τοπικός μύθος θέλει ακόμα και τους Beatles να έχουν επισκεφτεί τη Σκιάθο στα ’60ς και να προσπαθούν να αγοράσουν τον Τσουγκριά.