(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Σήμερα η κηδεία του Α. Μακατσώρη – Έφυγε ένας από τους στυλοβάτες της Τριαντείου Σχολής

Ενας από τους στυλοβάτες της Τριάντειου Σχολής Πατρών, ο επί χρόνια διευθυντής της Αναστάσιος Θ. Μακατσώρης έφυγε από τη προχθές και κηδεύεται σήμερα Δευτέρα 22 Ιουλίου και ώρα 11:00 το πρωί από τον Ναό Αγ. Παρασκευής του Α’ Δημοτικού Νεκροταφείου της Πάτρας.
O Α. Μακατσώρης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών και είχε συνταξιοδοτηθεί πρόσφατα συμπληρώνοντας 40 και πλέον έτη χρόνια προσφοράς στην ιστορική αυτή σχολή η οποία τροφοδότησε την Πάτρα και τη Δυτική Ελλάδα με χιλιάδες εξειδικευμένους τεχνικούς, μέχρι το 2013 οπότε και σταμάτησε το εκπαιδευτικό της έργο.
Ο Αναστάσιος Μακατσώρης ήταν άνθρωπος της κοινωνικής δράσης και προσφοράς, καθώς για πολλά χρόνια ήταν μέλος και της επιτροπής ανεγέρσεως του νέου Ιερού Ναού του Αγίου Ανδρέου.
Στην Τριάντειο ο εκλιπών είχε άμεση συνεργασία με το ΔΣ στο οποίο προήδρευε ο εκάστοτε Μητροπολίτης Πατρών ενώ στην επιτροπή ανέγερσης του Αγίου Ανδρέου ήταν σε άμεση επαφή και συνεργασία τόσο με τον Μητροπολίτη όσο και τον προϊστάμενο του Ναού π.Νικόλαο Σκιαδαρέση. Τόσο ο Σεβ. Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος όσο και ο αιδεσ. πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος εξέφρασαν τη θλίψη τους για την απώλεια.
Ο εκλιπών διετέλεσε και μέλος του ΔΣ του κοινωφελούς «ιδρύματος Τοπάλη» του Πανεπιστημίου Πατρών και εργάστηκε για την αξιοποίηση της περιουσίας του προς όφελος της φοιτητικής κοινότητας και της στήριξης σειράς υποτροφιών. Μεγάλη η θλίψη για την απώλεια για τη σύζυγό του Βασιλική και τα παιδιά του, Θωμά Μακατσώρη, επίκουρο καθηγητή Παθολογίας – Ογκολογίας του ΠΓΝΠ Πατρών και την οικογένεια της Δήμητρας Μακατσώρη, επιστημονικά υπεύθυνης του Εργαστηρίου Μοριακής Βιολογίας και Ανοσοβιοτεχνολογίας του Ιντιτούτου «Παστέρ».