Παναγιωτόπουλος σε Τουρκία: Μην εκλαμβάνετε την ψυχραιμία μας ως αδυναμία

Μήνυμα προς της Τουρκία προειδοποιώντας τη γείτονα χώρα να μην εκλάβει «την ηρεμία μας ως αδυναμία», απηύθυνε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Αμυνας Νίκος Παναγιώτοπουλος, κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων.

Η νέα κυβέρνηση δεν πρόκειται να ανεχθεί παραβατικές συμπεριφορές εκ μέρους της Τουρκίας τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως η Αθήνα δεν προκαλεί αλλά δεν της αρέσει να την προκαλούν, προειδοποιώντας ότι η ψυχραιμία δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως αδυναμία.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος χαρακτήρισε παράνομες και καταχρηστικές τις ενέργειες της Άγκυρας στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου, προσθέτοντας ότι οι ελληνικές υπηρεσίες παρακολουθούν στενά όλες τις κινήσεις των τουρκικών δυνάμεων στην ανατολική Μεσόγειο.

Ο υπουργός διευκρίνισε ότι ως υπουργείο Άμυνας θα επιδιώξει την διατήρηση διαύλου επικοινωνίας για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία.

Θα περιμένουμε έμπρακτες αποδείξεις εκ μέρους της Άγκυρας, προσέθεσε.

Τέλος, υπογράμμισε ότι σκοπός του υπουργείου Εθνικής Αμυνας είναι να διατηρεί «το εθνικό «ξίφος» ακονισμένο, κοφτερό και αιχμηρό. Εύχομαι το ξίφος να παραμείνει στο θηκάρι . Δεν πρέπει όμως να είμαστε και αμέριμνοι»