Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Άρης, Ατρόμητος μαθαίνουν τους αντιπάλους τους σε Champions και Europa League

Tους αντιπάλους τους στον Γ’ προκριματικό γύρο των ευρωπαϊκών διοργανώσεων στις οποίες συμμετέχουν θα μάθουν σήμερα το μεσημέρι Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Άρης και Ατρόμητος στην κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί στη Νιόν της Ελβετίας.

Η κλήρωση του Champions League ξεκινάει στις 13:00 και του Europa League στις 15:00.

Ο ΠΑΟΚ μετά την πρόκριση της ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ βρίσκεται πλέον στους ανίσχυρους της κλήρωσης. Ο Άγιαξ είναι το υψηλότερο εμπόδιο που μπορεί να τύχει στον ΠΑΟΚ, ενώ οι άλλοι αντίπαλοι είναι λίγο ή πολύ πιο βατοί: Άγιαξ, Σέλτικ ή Νόμε Κάλιου, Κοπεγχάγη ή Δε Νιου Σεντς, Ντιναμό Ζάγκρεπ ή Σαμπουρτάλο, ΜΠΑΤΕ Μπόρισοφ ή Ρόζενμποργκ, ΑΠΟΕΛ ή Σουτζέσκα.

Σε δύο κληρωτίδες θα μπει ο Ολυμπιακός, που θα μάθει τον αντίπαλό του στον Γ΄ προκριματικό γύρο του Champions League εφόσον αποκλείσει τη Βικτόρια Πλζεν, αλλά και τον πιθανό αντίπαλό του στην αντίστοιχη φάση του Europa League, αν αποκλειστεί από τους Τσέχους.

Στο Champions League πιθανοί αντίπαλοι είναι η βελγική Μπριζ, η τουρκική Μπασακσεχίρ, η αυστριακή ΛΑΣΚ Λιντς και η ρωσική Κρασνοντάρ.

Όσο για το Europa League οι Πειραιώτες θα είναι στους ισχυρούς με πιθανές αντιπάλους την Αούστρια Βιέννης, την Αντβέρπ και τους νικητές των ζευγαριών Νόρκεπινγκ – Λιεπάγια, Γκαμπάλα – Ντιναμό Τιφλίδας και Σαχτιόρ Σολιγκόρσκ – Έσμπιεργκ (Δανία).

Για την ΑΕΚ πιο δύσκολοι αντίπαλοι φαντάζουν η τουρκική Τραμπζονσπόρ και η ολλανδική Ουτρέχτη, η οποία θα πρέπει πρώτα να περάσει από τον Β΄ προκριματικό, όπου αντιμετωπίζει τη Ζρίνσκι από τη Βοσνία. Οι υπόλοιποι πιθανοί αντίπαλοι της Ένωσης είναι η Μπνέι Γέχουντα και οι νικητές από τα ζευγάρια ΤΣΣΚΑ Σόφιας – Όσιγιεκ, Λουκέρνη – Κλάκσβικ και Χόνβεντ – Κραϊόβα.

Ο Ατρόμητος εφόσον αποκλείσει στον Β΄ προκριματικό την Ντουνάισκα Στρέντα, μπορεί να βρει μπροστά του τη Γουλβς, αν περάσει από την Κρουσέιντερς ή την Άλκμααρ, που παίζει με τη Χάκεν. Πιθανοί αντίπαλοι είναι επίσης η Μίντιλαντ και οι νικητές των ζευγαριών Λέγκια Βαρσοβίας – Κουόπιο και Γάνδη – Βιτορούλ.

Ο Άρης είναι φαβορί στο ζευγάρι αγώνων με την ΑΕΛ Λεμεσού, αλλά από και πέρα τα πράγματα δυσκολεύουν. Εφόσον ξεπεράσουν το εμπόδιο της κυπριακής ομάδας, οι κιτρινόμαυροι ενδέχεται να αντιμετωπίσουν τη ρωσική Σπαρτάκ Μόσχας, την πορτογαλική Μπράγκα και τους νικητές των ζευγαριών Αλασκέρτ – Στεάουα, Μόλντε – Τσουκαρίτσκι και Στρασμπούρ – Μακάμπι Χάιφα.