ΒΟΥΛΗ: Προγραμματικές δηλώσεις – Μητσοτάκης: Μειώσεις εξπρές σε φόρους, ΕΝΦΙΑ και ασφαλιστικές εισφορές – Κατάργηση κατασχέσεων

«Η κυβέρνηση θα κοιτάει λιγότερο αριστερά ή δεξιά και περισσότερο μπροστά» τόνισε ενώ ανέφερε πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την διάρκεια των προγραμματικών του δηλώσεων στη Βουλή. Τόνισε πως «ήρθε η ώρα η αυτοδύναμη Ελλάδα να πάει μπροστά» – Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε τις φοροελαφρύνσεις που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός και θα ψηφιστούν άμεσα στη Βουλή.

Σημαντικές φοροελαφρύνσεις, αλλαγές στην λειτουργία του κράτους, προσλήψεις στην Υγεία και την Παιδεία, ασφάλεια στην καθημερινότητα των πολιτών κι επενδυτικό σχέδιο ανάπτυξης, είναι μερικές απο τις δεσμεύσεις που ανέλαβε ο πρωθυπουργός ξεδιπλώνοντας τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. “Ενότητα, πρόγραμμα και σκληρή δουλειά για να πάει η Ελλάδα μπροστά” ανέφερε απο το βήμα της Βουλής.

Ανακοίνωσε την μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 22% μεσοσταθμικά απο τώρα με το σχετικό φορολογικό νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί μέχρι τέλος του μήνα. Όπως εξήγησε για τις μικρές ιδιοκτησίες η μείωση θα είναι 30%, κατά 20% σε όλη τη μεσαία τάξη της χώρας και κατά 10% για την μεγάλη ακίνητη περιουσία.

Παράλληλα, με το ίδιο νομοσχέδιο θα υπάρξουν βελτιώσεις στην ρύθμιση των 120 δόσεων για οφειλές στο Δημόσιο. Όπως ανέφερε, η ελάχιστη μηνιαία καταβολή μειώνεται από τα 30 στα 20 ευρώ, το επιτόκιο για νοικοκυριά και επιχειρήσεις μειώνεται από 5 σε 3%, ανοίγει η ρύθμιση για όλες τις επιχειρήσεις και τα νομικά πρόσωπα με βασική οφειλή μέχρι 1 εκατ. ευρώ και αναστέλλονται οι κατασχέσεις και τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης για όσους εντάσσονται και παραμένουν στη ρύθμιση. Επίσης, προανήγγειλε την αναστολή του ΦΠΑ στην οικοδομή και τον φόρο υπεραξίας σε αγορές και πωλήσεις με την έκπτωση φόρου 40% στις δαπάνες για την ενεργειακή, λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση των κτιρίων.

Επίσης, προανήγγειλε 2.000 προσλήψεις νοσηλευτών και 4.500 προσλήψεις εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή.
Σχετικά με την ασφάλεια των πολιτικών τόνισε ότι “το άσυλο της ανομίας και της παραβατικότητας καταργείται άμεσα. Επανεξετάζονται οι προβληματικές διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα, ώστε να τροποποιηθούν άμεσα. Αποτρέπεται η αποφυλάκιση δολοφόνων ισοβιτών και τρομοκρατών. Ιδρύονται φυλακές Υψίστης Ασφαλείας τύπου Γ. Προσλαμβάνονται άμεσα 1.500 αστυνομικοί. Εντός εξαμήνου αντικαθίσταται ο εξοπλισμός και τα αλεξίσφαιρα γιλέκα του προσωπικού της ΕΛΑΣ. Και μέσα στο 2020 εξασφαλίζονται νέα περιπολικά και μηχανές”.

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις απο το Dikaiologitika News

Επίσης δεσμεύτηκε ότι οι φυλακές Κορυδαλλού θα μεταφερθούν εκτός αστικού ιστού και στην θέση τους θα δημιουργηθεί πάρκο. Επίσης, όπως είπε “η ΔΕΘ μεταμορφώνονται σε ένα πρότυπο εκθεσιακό κέντρο με χώρους πρασίνου και τη συνολική αναβάθμιση της εμπειρίας του επισκέπτη. Το Βασιλικό Κτήμα στο Τατόϊ μετατρέπεται σε αγροδιατροφική μονάδα με περιπατητικές διαδρομές ανοιχτό σε όλους τους επισκέπτες. Δημιουργείται Διεθνές Κέντρο Καινοτομίας στο Κερατσίνι και συγκεκριμένα στο χώρος των παλαιών λιπασμάτων στη Δραπετσώνα”.

Κλείνοντας την ομιλία του τόνισε πως “ οι Έλληνες πλέον ζητούν λιγότερες υποσχέσεις και περισσότερη ασφάλεια. Απαιτούν ήθος επαγγελματισμό και αποτελεσματικότητα από το πολιτικό προσωπικό”.