ΑΧΑΪΑ: Η Περιφέρεια και σήμερα στο «National Geographic Food Festival»

Σε μια ακόμα υψηλής προστιθέμενης αξίας δράση πρόκειται να συμμετάσχει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας κατόπιν πρόσκλησης του Γραφείου ΕΟΤ- Ε.Ο.Τ. Ηνωμ. Βασιλείου και Ιρλανδίας. Πιο συγκεκριμένα, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σε συνεργασία με τον Όμιλο Aldemar, θα παρουσιάσουν το γαστρονομικό πλούτο της περιοχής μας στο σημαντικό Φεστιβάλ γαστρονομικού ενδιαφέροντος που διοργανώνει το έγκριτο και δημοφιλές περιοδικό National Geographic Traveller, με τίτλο «National Geographic Food Festival», το οποίο θα πραγματοποιηθεί και σήμερα  21 Ιουλίου 2019, στο Λονδίνο.

Η εκδήλωση έχει ως θεματικό άξονα το γαστρονομικό τουρισμό. Θα δοθεί η ευκαιρία στους συνεκθέτες να παρουσιάσουν τον προορισμό τους στους 4.000 περίπου βρετανούς επισκέπτες που αναμένεται να παραστούν στο φεστιβάλ. Στόχος της συμμετοχής στην εκδήλωση θα είναι όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η προβολή και προώθηση του εμπλουτισμένου ελληνικού τουριστικού προϊόντος και του τουρισμού γαστρονομίας στο βρετανικό κοινό.

Στο φεστιβάλ θα συμμετέχουν μεγάλες βρετανικές τουριστικές επιχειρήσεις και εθνικοί οργανισμοί τουρισμού, όπως ο τουριστικός οργανισμός της Ουγγαρίας, ο οποίος θα είναι και ο βασικός σπόνσορας της έκθεσης, της Ιταλίας, της Τυνησίας, της Ταϋλάνδης, κλπ. Επιπροσθέτως, θα συμμετάσχουν οι διεθνούς φήμης chefs Raymond Blanc, John Torode και Gennaro Contaldo ως βασικοί ομιλητές στα workshops που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της έκθεσης.

Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας, Κωνσταντίνο Καρπέτα, «η γαστρονομία έχει εξέχουσα θέση στους στρατηγικούς πυλώνες τουριστικής ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και ως εκ τούτου πρόκειται για μία ιδιαιτέρως σημαντική ευκαιρία γνωριμίας, προβολής, περαιτέρω ενδυνάμωσης και εδραίωσης της σύνδεσης της γαστρονομίας με το τουριστικό προϊόν της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος σε υψηλού κοινωνικο-οικονομικού επιπέδου κοινό».

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα συμμετάσχει στο ένα από τα έξι master-classes που θα πραγματοποιηθούν σε ειδικό χώρο και στον οποίο οι εξειδικευμένοι chefs με εμπειρία, μεταδοτικότητα και άριστη γνώση αγγλικών, του Ομίλου Aldemar, θα παρουσιάσουν τα μοναδικά προϊόντα της περιοχής, μαγειρεύοντας ζωντανά στο κοινό και προωθώντας ταυτόχρονα την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.