Πρόεδρος της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας για τα F-35: Αν κλείσει μία πόρτα θα ανοίξει μία άλλη

Ο πρόεδρος της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας Ισμαήλ Ντεμίρ υπογράμμισε ότι αναμένουν από τις ΗΠΑ την επίσημη απόφασή τους για τα F-35 και σημείωσε με νόημα ότι «αν κλείσει μία πόρτα θα ανοίξει άλλη».

«Η Τουρκία θα συνεχίσει να αξιολογεί τις εναλλακτικές της, δηλαδή αν κλείσει μια πόρτα θα ανοίξει άλλη, μπορεί να δημιουργήσουμε τη δική μας πόρτα, κάθε επιλογή είναι στο τραπέζι», ανέφερε ο Ισμαήλ Ντεμίρ.

Και συνέχισε σχετικά με το θέμα των F-35: «Μέχρι σήμερα εκπληρώσαμε στο ακέραιο τις ευθύνες μας, πληρώσαμε τις οφειλές μας για τα F-35. Υπάρχει μια απόφαση για μονομερή αναβολή. Είναι μια απόφαση που δεν συνάδει με την συμφωνία. Περιμένουμε να μας την στείλουν επίσημα. Θέλουμε να δούμε βάσει ποιου άρθρου της συμφωνίας λήφθηκε αυτή η απόφαση. Στην περίπτωση που η Τουρκία αποκλειστεί, το κόστος του κάθε αεροσκάφους θα φτάσει στα 7-8 εκατομμύρια δολάρια».

«Αν κλείσει μια πόρτα θα ανοίξει άλλη, μπορεί να δημιουργήσουμε τη δική μας πόρτα, κάθε επιλογή είναι στο τραπέζι», κατέληξε ο Ισμαήλ Ντεμίρ.

Πηγή: ΚΥΠΕ