Μητσοτάκης στους βουλευτές της ΝΔ: Περισσότερες πράξεις, λιγότερα λόγια, συνεχής μάχη κατά του λαϊκισμού

Μήνυμα στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να δουλεύουν περισσότερο και να μιλούν λιγότερο υπενθυμίζοντας τους οτι η μάχη κατά του λαϊκισμού είναι συνεχής, έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρώτη πανηγυρική συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώνοντας κόμματος.

«Οι δημόσιες παρεμβάσεις οφείλουν να είναι ουσιαστικές να διατυπώνουν με σαφήνεια τις θέσεις με επιχειρήματα, να προάγουν τον διάλογο και να απαντούν πειστικά στις αντίπαλες αιτιάσεις. Πρέπει να αποπνέουν ηθος για να αναβαθμίσουμε την πολιτική στα μάτια του πολίτη. Να υπηρετήσουμε τη Δημοκρατία με μια νέα ποιότητα που την καθιστά αποτελεσματικότερη και ελκυστικότερη στη λαϊκή συνείδηση» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε «ηχήρη απάντηση στη δημαγωγία και τις βίαιες συμπεριφορές» το αποτέλεσμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου επισμημαίνοντας ότι αποτελεί «δημοκρατική κατάκτηση η απουσία του ναζιστικού μορφώματος από τα έδρανα της Βουλής».

Μιλώντας για τον λαϊκισμό είπε ότι «η μάχη είναι συνεχής. Το δηλητήριό του έχει ποτίσει οριζόντια την πολιτική και κοινωνική ζωή» και κάλεσε τους βουλευτές της ΝΔ να τον πολεμήσουν «στη Βουλή αποκαλύπτοντας την ανεπάρκεια των επιχειρημάτων των εκπροσώπων του, στην κοινωνία αναδεικνύοντας το ψέμα των συνθημάτων του».

«Στόχος η νέα βουλή να γίνει η καλύτερη της αντιπολίτευσης παράγοντας ορθό λόγο και νομιμότητα. Τον τόνο τόνο πρέπει να τον δώσει η ΚΟ της ΝΔ. Το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής θα είναι φάροι στη δράση μας. Κανόνας μας είναι οι κανόνες. Δεν πρέπει να ανεχτούμε κενά έδρανα στο κοινοβούλιο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι λογοδοτούμε στους πολίτες, δουλεύουμε ομαδικά και αλληλεγγύη, η προσωπική μας συμπεριφορά γίνεται πάντα δημόσιο υπόδειγμα» συνέχισε τις «οδηγίες» προς τους βουλευτές ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με αφορμή, δε, την εκλογή του Κωνσταντίνου Τασούλα επισήμανε ότι «στα μάτια του λαού είμαστε ο καθρέπτης της παράταξης» σημειώνοντας ότι στο πρόσωπο του νέου προέδρου της Βουλής «αναδείχτηκαν το ήθος και η προσωπική του πορεία».

«Πρέπει να δείξουμε ότι μια νέα ποιότητα μπορεί να επικρατήσει στη δημόσια ζωή. Οι ευθύνες σας είναι μεγάλες. Απαιτούν σκέψη και εθνική ευθύνη» συνέχισε ο πρωθυπουργός ο οποίος απευθυνόμενος στους πρωτοεκλεγέντες βουλευτές είπε ότι «η βουλευτική ιδιότητα δεν αποτελεί σκαλοπάτι σε μια διαδρομή αλλά μια αυτόνομη πρόκληση».

Τους υπενθύμισε, μάλιστα, μια φράση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ότι «όταν ακούς προσεκτικά πάντα θα μάθεις κάτι».

«Το βήμα του κοινοβουλίου είναι ένα βαρύ βήμα που επιβραβεύει πάνω από όλα την ποιότητα, την καλή προετοιμασία και τους χαμηλούς τόνους. Εύχομαι στην καινούργια ΚΟ καλή επιτυχία και καλή δύναμη. Δεν έχω αμφιβολία ότι θα εκπληρώσουμε το έργο μας και θα τιμήσουμε τον όρκο που δώσαμε με απόλυτη υπευθυνότητα με γνώμονα πώς θα κάνουμε τις ζωές των πολιτών καλύτερες» κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Στην αρχή της εισήγησής του ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι η νέα κοινοβουλευτική ομάδα με τα 158 μέλη αποτελεί «μια από τις ισχυρότερες ΚΟ που είχαμε στη Βουλή τις τελευταίες δεκαετίες».

Αναφερόμενος, δε, στην ανθρωπογεωγραφία της «γαλάζιας» κοινοβουλευτικής ομάδας επισήμανε ότι 62 βουλευτές εκλέγονται για πρώτη φορά σηματοδώντας την ανανέωση, «κάποιοι έρχονται από όμορες δυνάμεις δηλώνοντας τη διεύρυνση, 19 είναι οι 30αρηδες δηλώνοντας τη φυσική ανανέωση. Θα θέλαμε περισσότερες γυναίκες στη Βουλή και θα εργαστούμε προς αυτή την κατεύθυνση».

Όσον αφορά τη θέση του γραμματέα της ΚΟ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε για τη θέση τον Σταύρο Καλαφάτη ο οποίος εξελέγη δια βοής με τον πρωθυπουργό να καλεί τους βουλευτές να μην του κάνουν τη ζωή δύσκολη.