Η Κυβέρνηση δε δικαιούται να αποτύχει

Η Νέα Δημοκρατία ανέλαβε τις τύχες της χώρας πριν από λίγες μέρες, με ευρεία εντολή και ομολογουμένως από την πρώτη στιγμή, έδωσε το στίγμα της διακυβέρνησής της: εφαρμογή του προγράμματός της χωρίς παρεκκλίσεις, εκτροπές και πισωγυρίσματα.

Από την πρώτη μέρα, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με το κυβερνητικό σχήμα που παρουσίασε, κατέστησε σαφές ότι δεν υπολογίζει το πολίτικο κόστος και θα εφαρμόσει στο ακέραιο το πρόγραμμά του με ανάπτυξη, μεταρρυθμίσεις, αίσθημα ασφάλειας και εμπιστοσύνης στον πολίτη και βελτίωση της καθημερινότητάς του. Οι υπουργοί που ανέλαβαν καθήκοντα σε όλα τα υπουργεία, είναι πολιτικά πρόσωπα και έχουν την πολιτική ευθύνη εφαρμογής του κυβερνητικού προγράμματος κάθε υπουργείου. Οι υφυπουργοί όμως, είναι πρόσωπα που γνωρίζουν άριστα το αντικείμενο του υπουργείου τους, είναι τεχνοκράτες και δεν υπολογίζουν το πολιτικό κόστος που πιθανώς θα επιφέρει η απαρέγκλιτη εφαρμογή του κυβερνητικού προγράμματος, (για το οποίο άλλωστε ψηφίστηκε αυτοδύναμη η παρούσα κυβέρνηση).

Πολλοί άνθρωποι διερωτώνται αν, λόγου χάρη, ο υπουργός δικαιοσύνης (ως γιατρός) είναι γνώστης των θεμάτων του υπουργείου του. Είτε αυτό συμβαίνει, είτε όχι, ο υπουργός αυτός θα αναλάβει την πολιτική ευθύνη εφαρμογής και διεκπεραίωσης του έργου του και θα λογοδοτεί κάθε φορά στον πρωθυπουργό. Ο υφυπουργός στο ίδιο υπουργείο, είναι πρώην αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, πρώην γενικός διευθυντής της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών και ως εκ τούτου βαθύς γνώστης των θεμάτων του υπουργείου, συνεπικουρούμενος των γενικών γραμματέων και διευθυντών του.

Συνεπώς, η κυβέρνηση δεν πρέπει και δεν έχει το δικαίωμα να αποτύχει στο έργο της ή να απογοητεύσει τους πολίτες, οι οποίοι προσδοκούν, ελπίζουν και προσβλέπουν σε καλύτερες μέρες, μετά από τη καταστροφική λαίλαπα που έζησαν με την προηγούμενη κυβέρνηση. Το στίγμα διακυβέρνησης που έδωσε ο πρωθυπουργός από την πρώτη μέρα, η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για ανόρθωση της χώρας, η επιστροφή στην «κανονικότητα» ενός λαού που εξαπατήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση, καθώς και η εφαρμογή των νόμων και της γνήσιας δημοκρατίας, είναι εκείνες οι παράμετροι που θέτουν τις βάσεις και τα εχέγγυα για μια σωστή, άρτια, δίκαιη, λογική και ορθή διακυβέρνηση.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ Κ. ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ, ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΣ – ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ, MSC ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ Ε.Σ.Δ.Υ, ΜΕΛΟΣ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΑΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ