ΠΑΤΡΑ: Σήμερα, η συγκέντρωση των Δικηγόρων, για να αποτραπεί η κατάργηση της Νομικής στο Πανεπιστήμιο – Συντονισμός της δράσης

Πρωτοβουλίες για να αποτραπεί η εφαρμογή της απόφασης του υπουργείου Παιδείας για κατάργηση της Νομικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Πατρών, αναλαμβάνει το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου, καλώντας σε ανοικτή εκδήλωση, για να υπάρξει ομόθυμη αντίδραση.
Συγκεκριμένα σε ψήφισμα που εξέδωσε χθες ο σύλλογος αναφέρονται τα εξής:
«Μετά από προσπάθειες δεκαετιών και μετά από την αντίδραση πολλών συμφερόντων, ιδρύθηκε Νομική Σχολή στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Η νέα Υπουργός Παιδείας, την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της, αποφάσισε την κατάργησή της.
Αποφάσισε το πιο ανελαστικό μέτρο, χωρίς καμία συζήτηση και απαξιώνοντας με αυτόν τον τρόπο, όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Ένα μεγάλο πλήγμα για την Πανεπιστημιακή κοινότητα, τη νεολαία μας αλλά και την Περιφέρειά μας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών στην από 12/7/2019 συνεδρίασή του, εξέφρασε ομόφωνα την αντίθεσή του στην απόφαση της Yπουργού για κατάργηση της Νομικής Σχολής στην Περιφέρειά μας και αποφάσισε να καλέσει όλους τους φορείς της Περιφέρειάς μας και τους πολίτες σε ανοικτή συγκέντρωση, αυτή την Πέμπτη στις 18/7/2019 και ώρα 19.00 στην αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών «Κωστής Στεφανόπουλος» (οδός Φιλοποίμενος 24), προκειμένου (πέρα από κομματικές αντιπαραθέσεις) όλοι να πάρουμε θέση επί του θέματος και να συντονίσουμε τη δράση μας.

 

advertisement