Επαναδημοπράτηση της Πατρών – Πύργου είναι αδιανόητη

Αδιανόητη θεωρούν οι εργολήπτες δημοσίων έργων της Αχαΐας, την πιθανότητα ακύρωσης του έργου κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Πατρών – Πύργου και την επαναδημοπράτησή του.
Οι πληροφορίες που είδαν τις προηγούμενες ημέρες το φως της δημοσιότητας και φέρουν την ηγεσία του υπουργείου Υποδομών να εξετάζει αυτό το ενδεχόμενο, έχουν κινητοποιήσει τον κλάδο, προκαλώντας εύλογη ανησυχία, όπως επιβεβαίωσε  ο πρόεδρος του Συλλόγου Πτυχιούχων Εργοληπτών Δημοσίων Εργων Αχαΐας, Πέτρος Μαντάς.
Ο σύλλογος συντονίζει την δράση του, με τον αντίστοιχο της Ηλείας, αφού σε μια πιθανή επαναδημοπράτηση του μεγάλου έργου, θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες στις επιχειρήσεις του κλάδου, αλλά και στην οικονομία της περιοχής.
Σύμφωνα με τον κ. Μαντά, η ακύρωση των υφιστάμενων εργολαβιών, είναι βέβαιο ότι θα περιπλέξει την κατάσταση και θα προκαλέσει μεγάλη χρονική καθυστέρηση στο έργο, αφού για την επαναδημοπράτησή του, θα χρειαστούν νέα τεύχη δημοπράτησης, νέα χρηματοδοτική πηγή, εκ νέου έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μια διαγωνιστική διαδικασία από την αρχή με τυχόν ενστάσεις και ίσως προσφυγές, κάτι που θα οδηγήσει το έργο σε μια καθυστέρηση 3 – 5 ετών.