Τα λέγαμε αλλά δεν μας άκουγαν

Ο επικεφαλής της «Νέας Πάτρας» και πρώην Υπουργός Νίκος Νικολόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Ο νέος Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης εντόπισε αυτό που επίμονα υποστήριζε η «Νέα Πάτρα» το τελευταίο 6μηνο και ουδείς παραδεχόταν δημοσίως! Δυστυχώς, η διοργάνωση των 2ων Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων πάσχει εμφανώς και ο κίνδυνος να εκτεθεί και να δυσφημιστεί η Πάτρα διεθνώς είναι ορατός!
Θυμίζω ότι τον περασμένο Απρίλιο, σε συνέντευξη τύπου από κοινού με το πρώην μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής κ Χρήστο Τσαρτόλια, είχαμε επισημάνει και καταγγείλει τις εξοργιστικές καθυστερήσεις, εξαιτίας των οποίων ακόμη και σήμερα παρατηρείται ένα κλίμα αβεβαιότητας γύρω από το οργανωτικό σκέλος των αγώνων.
Δικαίως, λοιπόν, ο κ Αυγενάκης ανησύχησε και δρομολόγησε εξελίξεις, αφ’ ενός για να αποτραπεί η ματαίωση των αγώνων από την ΔΕΜΑ και αφ’ ετέρου για να αναληφθούν όλες εκείνες οι αναγκαίες πρωτοβουλίες που θα διασώσουν την διοργάνωση προκειμένου ν’ αποφύγει η Πάτρα την διεθνή κατακραυγή! Στο πλαίσιο αυτό ανατέθηκαν καθήκοντα Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής στον κ Νίκο Παπαδημάτο, ενώ αναπόφευκτα θ’ ακολουθήσουν κι άλλες αλλαγές στο οργανωτικό σχήμα, μετά την παραίτηση 6 μελών της Οργανωτικής Επιτροπής.
Θέλω να επισημάνω ότι μία άκρως ανησυχητική παγκόσμια πρωτοτυπία παρατηρείται με την εξώθηση σε παραίτηση της Οργανωτικής Επιτροπής, μόλις 45 μέρες πριν από την τέλεση ων αγώνων. Περιέργως πάντως ο project manager Ηλίας Δαλαίνας εναντίον του οποίου στρέφονται οι καταγγελίες για υπέρογκη υπέρβαση του κόστους των αγώνων, είναι σχεδόν ο μόνος που παραμένει στην θέση του!
Προφανώς, δεν αμφισβητώ τις ανησυχίες των αρμοδίων, διατηρώ όμως τις επιφυλάξεις μου για πρόσωπα, ήτοι για το υπό διαμόρφωση οργανωτικό μοντέλο των αγώνων, που αν κρίνω από την επιλογή του Προέδρου είναι έτοιμοι να το στελεχώσουν κομματικοί θεισθήρες, προς εξόφληση «γραμματίων».
Τέτοιου είδους αποφάσεις της τελευταίας στιγμής, που αφορούν μεγάλες διοργανώσεις, για να είναι μειωμένο το ρίσκο, δεν πρέπει ν’ αντιμετωπίζονται ως κομματικό λάφυρο. Αντιθέτως χρειάζονται ανθρώπους, γνώστες του αντικειμένου, που θα συντμήσουν το χρόνο και θα κάνουν τις ενδεδειγμένες κινήσεις για να σωθεί το εγχείρημα και όχι συνταξιούχους και λοιποί κομματικούς παράγοντες.
Εδώ που βρισκόμαστε, δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε καλή επιτυχία στο έργο της νέας Οργανωτικής Επιτροπής, με την υπόμνηση ότι η «Νέα Πάτρα» θέτει στη διάθεση των μελών της όλο το εθελοντικό δυναμικό της και τη διαβεβαίωση, φυσικά, πώς για τις σωστές και τις λανθασμένες πρωτοβουλίες και ολιγωρίες θ’ ασκηθεί η απαιτούμενη συνολική κριτική στον πρέποντα χρόνο».
Συγχαρητήρια Νικολόπουλου σε Παπαδημάτο : https://youtu.be/IsrhuFwGBI4